Boegbeelden

DE TOPSPORT AMBASSADEURS VAN TALENTBOEK

Boegbeeld Ireen Wüst

Boegbeeld Ireen Wüst

Het was de Elfstedentocht van 1997 die ervoor zorgde dat Ireen Wüst de schaatsen onderbond. Gelukkig maar, want nu is ze met haar indrukwekkende palmares één van de succesvolste schaatsers die ons land gekend heeft. Ook deze topschaatser staat achter Talentboek: omdat ze weet dat het belangrijk is om te investeren in talent. 

Lees meer >>


Boegbeeld Ellen van Langen

Boegbeeld Ellen van Langen

Dat Ellen van Lange haar gouden medaille won tijdens de Olympische Spelen in 1992 is inmiddels al weer heel wat jaar geleden. Maar tot nu toe heeft nog niemand haar Nederlandse records op de 800 en 1.000 meter weten te verbreken. Boegbeeld Ellen is door haar uitzonderlijke snelheid tijdens haar sportcarrière daarom nog steeds een voorbeeld voor velen.

Lees meer >>


Boegbeeld Epke Zonderland

Boegbeeld Epke Zonderland

Er zijn maar weinig mensen in Nederland die de rekstokoefening van Epke Zonderland tijdens de Olympische Spelen in Londen niet hebben gezien. Hij bezorgde ons namelijk turngoud. Vanwege zijn grote prestaties is Epke een voorbeeld voor veel sporttalenten. En als boegbeeld van Talentboek zet hij zich in voor ondersteuning van zijn potentiele opvolgers.

Lees meer >>


Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband

Wanneer je Pieter van den Hoogenband zijn palmares wil opnoemen ben je wel even bezig. Zo werd hij drie keer olympisch kampioen, zestienmaal Europees kampioen en één keer wereldkampioen. Hij is één van de meest succesvolle sporters die Nederland ooit gehad heeft en daarom zijn we maar wat trots dat hij nu ook boegbeeld van Talentboek is!

Lees meer >>


Peter Blangé

Peter Blangé

Peter Blangé is tot op de dag van vandaag houder van het record van de meeste volleybal interlands in oranje. Hij heeft er maar liefst aan 500 meegedaan! En dit naast een gouden en zilveren medaille op de spelen en ook verschillende successen als coach. Een echt boegbeeld voor Talentboek dus. 

Lees meer >>


Boegbeeld Deborah Gravenstijn

Boegbeeld Deborah Gravenstijn

Met een zilveren en bronzen medaille van de Olympische Spelen op zak kan je de judocarrière van Deborah Gravenstijn zeer geslaagd noemen. Tegenwoordig is deze oud-judotopper dagelijks bezig met het helpen van Nederlands sporttalent met haar eigen Talent Foundation. Boegbeeld worden van Talentboek is daarop een waardevolle toevoeging!

 

Lees meer >>


Boegbeeld Esther Schouten

Boegbeeld Esther Schouten

Esther Schouten is een Nederlandse bokskampioene die meerdere Europese en mondiale titels in de categorie superbantamgewicht in de wacht sleepte. Esther is een echte doorzetter. Op het moment dat ze regerend wereldkampioene was werd er lymfeklierkanker bij haar geconstateerd. Maar na chemo en behandelingen werd Esther genezen verklaard en richtte ze zich weer op haar bokscarrière. Vastbesloten haar wereldtitel weer te veroveren. En dat lukte! We zijn er trots op dat ze nu ons boegbeeld is.

Lees meer >>


Boegbeeld: Jessy Kramer

Boegbeeld: Jessy Kramer


Toen Jessy Kramer dertien jaar oud was maakte ze al haar debuut in het eredivisie handbal. Een droomstart voor ieder talent! Inmiddels speelt ze niet meer in Nederland, maar bij Vipers Kristiansand in Noorwegen. En ze is boegbeeld van Talentboek.

Lees meer >>


Boegbeeld: Marianne Vos

Boegbeeld: Marianne Vos

Marianne Vos is een van de meest succesvolle Nederlandse wielrensters aller tijden. Ze begon op jonge leeftijd met wielrennen en wist vanaf het begin regelmatig te winnen. Naast wielrenster op weg is Marianne ook een succesvolle baanwielrenster en veldrijdster. Daarnaast is ze tegenwoordig ook regelmatig te zien op de mountainbike, en met succes: in korte tijd heeft ze al verschillende overwinningen en ereplaatsen behaald. Ze is nu ook boegbeeld van Talentboek.

Lees meer >>


Boegbeeld Teun de Nooijer

Boegbeeld Teun de Nooijer

Teun de Nooijer heeft een imposante hockeycarrière achter de rug en is nog niet zo lang geleden gestopt. Tegenwoordig is hij vooral druk met zijn eigen bedrijf waar hij zijn sportervaring inzet om mensen of teams te helpen om zich te ontplooien. Daarnaast is hij boegbeeld van Talentboek omdat, zoals hij zelf zegt: elk talent de kans verdient zichzelf te ontwikkelen!

Lees meer >>


Boegbeeld: Ronald Florijn

Boegbeeld: Ronald Florijn

Zo’n 25 jaar geleden maakte Ronald Florijn een droom van veel sporttalenten waar: hij nam deel aan de Olympische Spelen en werd Olympisch roeikampioen in de categorie dubbel-twee. Acht jaar later deed hij dit nog een keer over, maar dan in de Holland Acht. Tegenwoordig is Ronald bondscoach van de roei-junioren bij de KNRB, maar vooral ook boegbeeld van Talentboek. Omdat hij weet hoe belangrijk het ondersteunen van onze toekomstige Olympische kampioenen is.

Lees meer >>


Boegbeeld Saskia Kosterink

Boegbeeld Saskia Kosterink

Softball international Saskia Kosterink is zelf de talentstatus al geruime tijd voorbij. Sinds 2005 is ze al onderdeel van het Nederlandse Damessoftball Team en ook in het buitenland heeft ze haar sporen in diverse landen al verdiend. Toch ondersteunt ze Talentboek omdat ze weet dat het niet zomaar vanzelfsprekend is dat je sport op hoog niveau kunt beoefenen.

Lees meer >>


Boegbeeld: Nicolien Sauerbreij

Boegbeeld: Nicolien Sauerbreij

Talentboek boegbeeld Nicolien Sauerbreij is de snowboardkoningin van Nederland. Met meerdere wereldbekermedailles en een Olympische medaille op zak is ze de meest succesvolle Nederlandse snowboardster die wij tot nu toe gekend hebben. Een enorme inspiratiebron dus!

Lees meer >>


Boegbeeld Esther Vergeer

Boegbeeld Esther Vergeer

Maar liefst tien jaar was Esther Vergeer ongeslagen in het enkelspel rolstoeltennis. Om die top te bereiken richtte ze destijds zelf een stichting op om geld in te zamelen, eigenlijk net zoals Talentboek nu. Ze weet dus precies waarom talentondersteuning zo belangrijk is. Daarom is ze nu boegbeeld van Talentboek!

Lees meer >>