DONATEURS

De donateur, hun talenten en hun verhalen uitgelicht.

Donateur Uitgelicht: Topsport Zaanstreek

Geregeld brengt Talentboek een donateur onder de aandacht in de rubriek ‘Donateur Uitgelicht’. Als bedankje voor de donatie, maar ook om talenten te inspireren. Want wat zijn de achterliggende redenen van de donateurs? En hoe willen ze op de hoogte gehouden worden van je sportieve prestaties? Deze keer Topsport Zaanstreek.

Even voorstellen

Topsport Zaanstreek, Jaap Conijn (foto) en Kees Komen

Aan welk talent hebben jullie een donatie gegeven?

Wij hebben aan diverse talenten een donatie gegeven in 2017. Onder meer aan:

Milan Dekker, Wies Siffels, Femke Jansen en Hugo Pos, allen kanoërs. Aan Lynn Snel, Sebastiaan Walrabenstein, Naomi Schilp en Marco Kan, zij beoefenen diverse vechtsporten. Aan Tyro Bekema, een schaker, Lucas Bos, een tennisser en Joeri Klous, een marathonschaatser en Tamara van der Hoeven een badmintonspeelster.

Om welke redenen hebben jullie de donaties gegeven?

Al deze talenten hebben een topsport talent status bij hun sportbond. Dat betekent dat zij de mogelijkheid krijgen om zich verder te ontwikkelen in hun sport. De talenten zelf hebben de ambitie en drive om aan de top te komen in hun sport. Dit gaat gepaard met hoge kosten. Kosten voor het aanschaffen van materiaal, zoals een kano of skeelers maar ook om naar toernooien te gaan om zich te meten met de internationale concurrentie. Daar is niet altijd genoeg geld voor. Met een bijdrage van Topsport Zaanstreek kan de sporter zijn ambities mogelijk verwezenlijken.

Volgen jullie ook de sportieve prestaties van de talenten?

Diverse sporters worden gevolgd via Facebook. Ook via de persoonlijke websites, als sporters die hebben, volgen wij de topsporter en soms nodigen wij ze uit voor een persoonlijk gesprek. Topsport Zaanstreek heeft ook een eigen Facebookaccount en daar plaatsen wij veel artikelen en foto’s over onze talenten.

Vraag jullie nog een tegenprestatie?

Als tegenprestatie vragen wij of ze een kort verslag willen maken van hun ervaringen tijdens een toernooi of trainingskamp, die wij dan weer willen plaatsen op Facebook.

Heb je een tip voor de talenten die een sponsor zoeken?

Zorg voor een tegenprestatie waarbij de sponsor zich betrokken voelt. Dus niet alleen een logo vermelden, maar contacten onderhouden is heel erg belangrijk. Profileer je! Gebruik uitingen van de sponsor op een integere wijze.

Hebben jullie nog andere tips voor het crowdfunden?

Een mooi voorbeeld voor een geslaagde crowdfundcampagne is die van kanoër Milan Dekker. Om zijn prestaties te verbeteren had hij een nieuwe kano nodig. Via Talentboek startte hij een crowdfundcampagne. Hij heeft zijn doel behaald door grote en kleine donaties, waaronder enkele sponsors. Door na ieder toernooi wat Milan kanode een terugkoppeling te geven over zijn prestaties bouwde hij door het jaar heen een goede band op met zijn geldschieters. In december gaf Milan aan alle donateurs en sponsors een mooie fotokalender 2018. Zelf gemaakt en persoonlijk uitgereikt aan allen die hem gesteund hebben.

Wat moeten de talenten tot slot nog van Topsport Zaanstreek weten?

Topsport Zaanstreek stimuleert de Zaanse sporters die via Talentboek aan crowdfunding doen met een extra donatie voor iedere € 100 die ze binnenhalen op Talentboek met € 50,-. Dit met een maximum van € 250,-.

Zorg voor een tegenprestatie waarbij de sponsor zich betrokken voelt. Dus niet alleen een logo vermelden, maar vooral contacten onderhouden.