Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

NOC*NSF Talentdag 24 november 2019: Ben of ken jij die nog niet ontdekte topsporter?

Op zondag 24 november organiseert TeamNL voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar de TeamNL Talentdag. Daarbij zoekt TeamNL jongeren die bepaalde kenmerken bezitten, het maximale uit zichzelf willen halen en de aanwezige sporten nog niet beoefenen. Voor laat-specialisatie sporten en enkele andere sporten met een paar dominante onderscheidende kenmerken loont het namelijk om gericht op zoek te gaan naar kansrijke sporters buiten de eigen sport. De sporten die deelnemen zijn (Beach)volleybal, Roeien, Atletiek, Triathlon, Baanwielrennen en Basketball.

De deelnemende sporten worden op basis van kenmerken onderverdeeld in drie profielen:

  • Lang & Sterk (jongens zijn langer dan 1.95m en meisjes langer dan 1.85m),
  • Explosief & Snel (jij kan erg snel sprinten en heel goed springen)
  • Uithoudingsvermogen (jij bent erg goed in de shuttle run test)

Ken jij iemand die deze kenmerken bezit? Of ben jij dit zelf? Verwijs hem of haar door of ga zelf naar onze site voor meer informatie en aanmelden: www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl

Aanbod voor talent

Talentboek is altijd op zoek naar organisaties die een meerwaarde kunnen hebben voor Talentboek en de talenten. Deze keer hebben we vier partijen gevonden die interessant zijn.  In dit artikel vind je hun aanbod. Kijk snel of er iets voor je bijzit en reageer!

Esmée wint goud!

“Geen woorden voor”, dat zei Esmée na haar gouden race in Pyeongchang. Talentboek feliciteert Esmée, maar snapt dit sprookje ook niet helemaal.

Vorig jaar nog spaarde Esmée op Talentboek voor een paar Maplez-ijzers. Met die nieuwe ijzers onder haar schaatsen reed ze in november in de B-groep tijdens de Wereldbeker in Stavanger de snelste tijd van alle Nederlandse vrouwen.

Esmee plaatst zich voor de Olympische Spelen

“Helemaal te gek, ik kan het bijna niet geloven”, dat mailde Esmee Visser ons na haar plaatsing voor de 5.000 m op de Olympische Spelen. Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi afgelopen zaterdag in Heerenveen reed Esmee in de slotrit een fantastische tijd van 6.56,60. Met dit persoonlijke record was ze maar een fractie langzamer dan Annouk van der Weijden die eerste werd. Met haar tweede plaats ontving de pas 21 jarige Esmee een ticket voor Pyeongchang, Zuid-Korea.