Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Talent Uitgelicht: Lars van Hoeven

Deze week in ‘Talent Uitgelicht’: atleet Lars van Hoeven. Lars is 15 jaar en woont in Nes, Friesland. Lars besteedt veel aandacht aan zijn crowdfundcampagne. In ‘Talent Uitgelicht’ vertelt hij zijn verhaal.

Om te beginnen, wie is Lars van Hoeven?
,,Dat is wel een leuk verhaal. Als de trainer van de RTC loopacademie roept Wie ben ik?, schreeuw ik altijd Een winnaar! In het dagelijkse leven ben ik Lars die al van jongs af aan van sport houdt. Het schijnt dat toen ik anderhalf jaar was, ik al naar de tv waggelde om de Olympische Spelen van 2000 te kijken. Dat was de basis voor de liefde voor de sport.’’

Wat is jouw huidige donatiedoel bij Talentboek?
,,Op dit moment spaar ik voor een trainingsstage in Nerja, Spanje. Deze trainingsstage is al in april. We verblijven daar 8 dagen en gaan, op uitzondering van één dag, twee keer per dag trainen.”

Wat heb jij allemaal gedaan om jouw crowdfundingcampagne te promoten?
,,Ik heb een filmpje gemaakt en op YouTube gezet en veel promotie gedaan via Facebook en Twitter. Ook heb ik contact gehad met Pelle Rietveld. Hij is zelf ook met crowdfunding bezig en hij heeft mij wat tips gegeven. Hij gaf bijvoorbeeld aan om vooral jezelf te wezen en je te realiseren dat de directe omgeving het belangrijkste is bij de crowdfunding. Verder gaf hij aan dat dat ik wat terug moet doen voor de donateurs. In mijn laatste actie om nog geld op te halen voor mijn huidige doel, wil ik dat zeker meenemen.”

Je hebt een gaaf YouTube-promotiefilmpje van jezelf gemaakt, hoeveel tijd kostte dat om te maken?
,,De beelden die ik gebruikt heb in dat filmpje, zijn al eerder gemaakt. Het waren beelden van mijn trainingen of wedstrijden. Het filmpje zelf in elkaar zetten, duurde ongeveer anderhalf uur. Ik ging eerst bedenken welke beelden ik erin wilde hebben en met welke tekst. Daarna heb ik het filmpje in elkaar gezet en als laatst het nog een beetje veranderd en aangepast.”

Toen jij begon met Talentboek, heb je toen een duidelijk plan gemaakt van hoe je jouw crowdfundingcampagne wilde aanpakken?
,,Ja, ik heb van te voren nagedacht over een aantal acties die ik wilde gaan doen, zoals het filmpje en wat ik wilde invullen bij elke vraag. Deze voorbereiding vond ik belangrijk, want ik wilde in één keer goed laten zien wie ik ben.”

Zijn er nog verrassende donaties geweest?
,,Er zijn donaties geweest van mensen die ik niet ken. Waarschijnlijk heb ik die via Pelle gekregen. Pelle had het namelijk ook op Facebook gedeeld. Ik vind het bijzonder dat mensen die ik niet ken, of mij niet kennen toch in mij geloven en een steentje bij willen dragen.”

Vanuit jouw eigen ervaring, welke tip geef jij mee aan alle andere talenten?
,,Je moet in ieder geval goed nadenken over hoe je jouw crowdfundingcampagne gaat aanpakken. Het gaat zeker niet vanzelf, dat is me wel duidelijk geworden. Verder is het belangrijk om het via social media te delen en je kennissen aan te spreken. Tot slot is de mogelijkheid je te kunnen volgen voor mensen wel leuk. Dit doe ik bijvoorbeeld door informatie over mezelf of over toernooien op mijn eigen website en disqus te plaatsen.”

Tot slot, waar zien we Lars van Hoeven over 5 á 10 jaar?
,,Mijn doel is om de Olympische Spelen te halen! Als ik net zo hard blijf trainen, dan geloof ik erin dat het moet lukken.”

Tags: Web Design, Hockey