Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Uitgelicht: Bas Takken

Deze week in ‘Talent Uitgelicht’: zwemmer Bas Takken. Bas is 15 jaar en is in 2014 Nederlands kampioen open water zwemmen geworden. Op Talentboek is hij goed op weg om zijn huidige hoge donatiedoel te halen. In ‘Talent Uitgelicht’ vertelt hij zijn verhaal.

Om te beginnen, wie is Bas Takken?
,,Ik ben Bas Takken en ben 15 jaar. Ik kom uit Hoorn, doe aan zwemmen en dan vooral in het open water. Ik heb dit jaar Mavo examen gedaan en dat ging, ondanks ik een beetje ziek was, redelijk goed. Verder train ik zes ochtenden in de week en heb ik een actie op Talentboek.”

Waarom is zwemmen jouw sport?
,,Bijna acht jaar geleden ben ik met zwemmen begonnen. Ik stopte toen met turnen en moest van mijn ouders een sport gaan kiezen. De keuze was voetbal of zwemmen. Ik hoorde toen dat mijn vader veel gezwommen had en ook veel prijzen had behaald.”

Wat is jouw huidige donatiedoel bij Talentboek?
,,Ik spaar om een team van professionals samen te stellen en om mijn trainingsmogelijkheden uit te breiden. Dan heb je het o.a. over een voedingsdeskundige, voedingssupplementen, extra trainingen in het water en kracht- en landtrainingen. Dit is allemaal om nog beter te worden. Mijn donatiedoel loopt nog tot 1 september 2015.”

Hoe komt het dat jouw donatiedoel op Talentboek zo succesvol verloopt?
,,Ik denk dat het te maken heeft met de tegenprestaties die ik bied. Zo vinden veel mensen het leuk dat ik als tegenprestatie een taart bak. Ik heb er al een stuk of zeven met mijn zus moeten bakken. Er zijn dan ook mensen die bij een donatie geplaatst hebben dat ze er al zin in hebben. Ook heb ik meerdere keren in de regionale krant gestaan. Ik heb daarvoor thuis een persbericht gemaakt en, met het verzoek of ze het wilde plaatsen, naar de regionale kranten gestuurd. De zondag krant van West-Friesland en de West Friesland editie van het Noord-Hollands Dagblad hebben dit geplaatst. Ik heb vervolgens een atletenpagina op Facebook aangemaakt en daar de artikelen op gedeeld. Voor de rest heb ik het ook aan familie en vrienden verteld. Ook werd ik benaderd door RTV Noord-Holland. Via het Noord-Hollands Dagblad hoorden ze van mij en wilden ze een interview houden op de radio. Tot slot heb ik zelf ook een flyer gemaakt en uitgedeeld bij bedrijven en op openbare plaatsen. Dit heeft allemaal wel flink geholpen in mijn crowdfundingcampagne.”

Zijn er nog verrassende donaties geweest?
,,Nadat ik in de krant stond ging het aantal donaties omhoog. Ik heb toen de lijst met donateurs opgevraagd en gezien dat er aantal mensen bij zaten die ik niet ken. Dat is wel leuk.”

Vanuit jouw eigen ervaring, welke tip geef jij mee aan alle andere talenten?
,,Zorg voor een duidelijk donatiedoel zodat mensen ook weten waar je donatiedoel over gaat. Maak het niet allemaal te ingewikkeld. Doe ook wat terug voor je donateurs. Mensen geven jou geld en mogen daar best wel wat voor terug zien.”

Tot slot, waar zien wij jou binnen nu en 10 jaar?
,,Binnen 5 jaar hoop ik het IJsselmeer over te zwemmen, van Stavoren naar Medemblik. Verder hoop ik deel te hebben genomen aan verschillende internationale wedstrijden. Over 10 jaar wil ik het kanaal, van Engeland naar Frankrijk, over zwemmen en hoop ik deel te mogen nemen aan hoog aangeschreven internationale toernooien, zoals EK’s, WK’s en Olympische Spelen.”

Wil jij meer weten over de crowdfundingacties van Bas of wil jij hem om tips vragen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tags: TVDD, Hockey