Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Uitgelicht: Bram Anderiessen

Deze week in ‘Talent Uitgelicht’: atleet Bram Anderiessen. Bram is 16 jaar en een internationaal talent. Hij is deze zomer naar de EYOF geweest en is 4e van Europa op de 1500m geworden. Op Talentboek is Bram ook goed bezig. In ‘Talent Uitgelicht’ vertelt hij zijn verhaal.

Om te beginnen, wie is Bram Anderiessen?
,,Ik ben een atleet van de middellange afstand, 800m tot 5km. Ik ben met atletiek begonnen toen er een wedstrijd in het dorp was. Daar deed ik aan mee en vond het zo mooi, dat ik op atletiek ging. Ik was 7 jaar en werd lid van atletiekclub AKU. Eerst deed ik mee aan alle onderdelen, maar ik merkte dat ik het beste in lopen was en ben mij daarop gaan specialiseren. Sinds een jaar zit ik bij een professionele groep in Castricum. Het heet TDR en is een loopgroep met professionele atleten.”

Je spaart op Talentboek voor trainingsstages, waarom is dit zo belangrijk om aan de top te komen?
,,We gaan met TDR twee weken naar Portugal. Je hoeft tijdens zo een trainingsstage alleen maar te sporten. Geen stress van school of andere factoren, oftewel de perfecte omstandigheden om beter te worden. Een trainingsstage is dus echt een must.”

Hoe komt het dat jouw donatiedoel op Talentboek zo succesvol verloopt?
,,Toen ik me aangemeld had, liep het nog niet heel erg goed. Het waren vooral familieleden die me steunden. Dat was fijn, maar nog niet genoeg. Naarmate ik er langer op stond, kwamen er meer donaties. Dit kwam voornamelijk omdat kennissen van kennissen er over hoorden. Ik heb gemerkt dat een netwerk opbouwen belangrijk is.”

Toen jij begon met Talentboek, heb je toen een duidelijk plan gemaakt voor hoe je jouw crowdfundcampagne ging aanpakken?
,,Toen ik met mijn donatiedoel startte had ik nog meer dan een jaar. Ik was er dus niet echt intensief aan begonnen. Ik had mezelf voorgenomen, dat als ik nog 100 dagen had, ik het dan op facebook en social media wilde plaatsen en daarmee het openbaar wilde maken. Nu ben ik al ver en dus moet ik vooral mensen interesseren.”

Heb je jouw vereniging ingezet om jezelf te promoten?
,,Ik heb niet zozeer zelf iets gedaan, maar bij mijn oude club is het wel onder de aandacht gekomen. Het is een kleine club en iedereen kent elkaar. Vooral wanneer je er bovenuit springt vinden mensen het leuk om je te volgen. Ze vragen dan hoe het gaat, willen je steunen en willen graag op de hoogte blijven. Ik heb op mijn club vooral enthousiast verteld over mijn doel. Als mensen dan echt willen doneren, dan doen ze het wel.”

Vanuit jouw eigen ervaring, welke tip geef jij mee aan alle andere talenten?
,,Ik zou niet een al te hoog doel neerzetten. Ik vond 1.200 euro al veel, maar door vooral mensen te enthousiasmeren kom je ver. Verder vind ik het contact met de donateurs belangrijk. Op Talentboek houd ik mijn profiel up-to-date, op facebook plaats ik wel eens resultaten en verwijs ik door naar Talentboek en verder vertel ik het regelmatig mensen ook persoonlijk. Ook bedank ik donateurs voor hun bijdrage, wat vaak enorm gewaardeerd wordt.”

Tot slot, waar zien we Bram Anderiessen over vijf á 10 jaar?
,,Over 5 jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio en daar ga ik voor. Het is mijn grote droom om voor Nederland uit te komen op de 1500m of 3000m en om geschiedenis te schrijven!”

Tags: Web Design, Hockey