Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Uitgelicht: Lars Bottelier

Deze week in ‘Talent Uitgelicht’: openwaterzwemmer Lars Bottelier. Lars is 18 jaar en is pas vijf jaar actief in het openwaterzwemmen. Hij heeft al twee keer een donatiedoel ruimschoots gehaald en zijn derde loopt nu. In ‘Talent Uitgelicht’ vertelt hij zijn verhaal.

Om te beginnen, waarom is openwaterzwemmen jouw sport?
,,Ongeveer vijf jaar geleden zat ik nog op waterpolo. Toen mijn club minder badwater kreeg, wilde ik wel blijven trainer. Mijn vader zei dat ik ook met een zwemclub mee kon trainen en uiteindelijk bleek ik er wel talent voor te hebben. Bij het openwater komt er ook tactiek kijken. Je moet tussendoor eten en drinken, dus moet je een keuze maken wanneer je dat doet en of je bij de groep blijft zwemmen of alleen doorgaat. Het is net als bij wielrennen zo, dat als je achter iemand zwemt, dit minder energie kost. Het is dus niet altijd zo dat de snelste zwemmer wint.”

Wat is jouw huidige donatiedoel op Talentboek?
,,Op dit moment spaar ik voor Europa Cup wedstrijden. Via deze wedstrijden moet ik me plaatsen voor het EK in 2016. Eén wedstrijd is in Israël en de andere zijn nog niet bekend. Het is wel bekend dat het veel kost. Als ik dat geld niet heb, kan ik die wedstrijden niet zwemmen en me vervolgens niet kwalificeren.”

Hoe komt het dat al jouw donatiedoelen op Talentboek zo succesvol verlopen?
,,Dat is moeilijk te zeggen, maar ik denk omdat ik veel contact heb met mensen en aan veel mensen het enthousiast vertel. Voor de rest houd ik op social media mijn resultaten bij en kunnen mensen mij goed blijven volgen. Als je dat niet doet, zullen mensen het nut van doneren niet inzien. Verder zijn de updates handig, zodat donateurs mij kunnen blijven volgen of dat mensen enthousiast worden en mij willen steunen. Voor mij waren de tegenprestaties niet belangrijk, het was vooral belangrijk dat ik mezelf promoot en dat ik er veel tijd en energie in gestoken heb. Zonder kom je er niet.”

Zijn er nog verrassende donaties geweest?
,,Ja, ik had laatst donaties van mensen die ik niet echt ken. Eén was er van een vrouw die ik nog nooit gesproken heb. Er was ook een andere vrouw die ik eenmaal eerder had gesproken. Vervolgens heeft ze me opgezocht en geld gedoneerd. Het is natuurlijk geweldig als mensen je steunen die je niet kent. Ik denk dat sommige mensen het gewoon goed en leuk vinden om te horen hoe ik met mijn sport bezig ben. Dat ga ik dus zeker blijven doen.”

Jouw donatiedoel loopt nog tot 01 juli 2016, wat ga je er nog aan doen om meer geld te ontvangen?
,,Ik ben op dit moment bezig met het schrijven van brieven naar mogelijke sponsoren. Uit deze brieven komt voort dat ik meer tegenprestaties wil regelen. Zo wil ik vanaf 300 euro een geheel verzorgde clinic geven. Ook zit ik eraan te denken om een etentje voor twee bij een restaurant in mijn buurt te verloten. Dat moet nog wel allemaal geregeld worden, maar ik ben er druk mee bezig. Het lijkt mij in ieder geval leuk om zoiets te doen.”

Tot slot, waar zien wij jou binnen nu en 5 jaar?
,,Er wordt nu met mijn trainers een groot plan tot en met 2018 gemaakt. Dan wil ik het Olympisch niveau bereikt hebben, daarna is het de bedoeling om in 2020 op de Olympische Spelen in Tokio uit te komen!”

Wil jij meer weten over de crowdfundingacties van Lars of wil jij hem om tips vragen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tags: TVDD, Hockey, Schoonspringen