Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Uitgelicht: Nicole Etman

Crowdfunder en hoogspringster Nicole Etman geeft crowdfundtips
De vijftienjarige Nicole Etman heeft zich niet eens zo heel erg lang geleden gespecialiseerd in het hoogspringen. Toen ze op tienjarige leeftijd stopte met turnen maakte ze al vrij snel de overstap naar atletiek, maar pas vanaf haar dertiende is ze volop aan het trainen om de beste hoogspringer te worden. Dit heeft haar al vier Nederlandse titels opgeleverd. Op Talentboek crowdfund ze voor haar seizoenskosten en hiervoor heeft ze inmiddels 5.405 euro opgehaald!
 
Hoe ben jij op Talentboek terecht gekomen?
“Via de atleet Douwe Amels. Hij had al een keer succesvol een crowdfundcampagne opgezet en toen wij het idee hadden opgevat om ook  te gaan crowdfunden heb ik hem om advies gevraagd. Hij adviseerde Talentboek.”
 
En hoe heb jij je crowdfundcampagne toen aangepakt?
“Ik heb samen met mijn moeder eerst bedacht welke tekst wij precies bij het donatiedoel wilden formuleren. Daarna hebben we gebeld met Merel Bas van Talentboek voor tips over hoe we mijn donatiedoel nog beter konden formuleren en hoe we het daarna moesten aanpakken. Toen mijn doel online was hebben we naar zo ongeveer iedereen die we kennen een e-mail gestuurd met daarin mijn verhaal en mijn donatiedoel en het ook op Facebook gezet.”
 
Je hebt inmiddels al 108% opgehaald. Hoe komt het dat jouw crowdfundcampagne zo succesvol is denk je?
“Ik denk dat veel mensen sympathie hebben voor mijn situatie. Mijn vader is namelijk eind 2015 overleden waardoor het nu lastig is voor mijn moeder om de reiskosten en alle bijkomende kosten voor mijn sport te kunnen betalen. Daarom hebben we een donatiedoel aangemaakt. Daarnaast heeft Douwe Amels mijn donatiedoel ook met een mooi verhaal gepromoot op zijn blog. Dit heeft ook erg geholpen. ”
 
En houd je je donateurs op de hoogte?
“De mensen die gedoneerd hebben houd ik via de e-mail en social media op de hoogte van mijn verrichtingen op wedstrijden.”
 
Heb jij nog crowdfundtips voor andere talenten?
“Deel je donatiedoel met zoveel mogelijk mensen en zorg voor een goede, persoonlijke tekst bij je donatiedoel. Vertel duidelijk waarom je het doet. Stuur dit via de e-mail, Facebook en Twitter en bedank af en toe je donateurs!”
 
Tot slot, waar zien wij jou binnen nu en vijf jaar?  
“Het lijkt mij ontzettend gaaf om bij de senioren op een internationale wedstrijd te staan. Natuurlijk wil ik dan op het podium belanden, maar alleen al daar staan lijkt mij ontzettend gaaf. Mijn doel voor 2016 is de limiet (1.83m) voor de WK Junioren behalen.”

Tags: Web Design, Hockey, Rhönradturnen