Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Uitgelicht: Sven van Merode

Crowdfunder en hoofspringer Sven van Merode geeft crowdfundtips

Deze week is het woord aan crowdfunder Sven van Merode, die pas een paar weken op Talentboek staat, maar toch al meer dan 50% van zijn donatiedoel heeft gehaald. Sven doet aan hoogspringen en vertelt hoe hij zo snel al donateurs heeft weten te vinden, en wat zijn ambities zijn in de komende jaren.

Waarom is hoogspringen zo’n leuke sport?
“Als klein jongetje begon ik met atletiek, en dan ga je alle onderdelen een beetje uitproberen, om te zien wat je het leukst vindt en waar je het beste in bent. Vroeger deed ik aan sprinten, en hoogspringen er eeen beetje bij. Toen dacht ik, laat ik er ook eens wat verder mee gaan en dat bleek een groot succes te zijn. Natuurlijk is het daarnaast ook gewoon een hele leuke sport!”

Hoe ziet jouw trainingsweek er ongeveer uit?
“Van maandag tot en met zondag train ik meestal, behalve op vrijdag, dat is meestal een rustdag. In de zomer is zondag ook een rustdag, in de zomer heb ik namelijk meer wedstrijden.”

Je staat nog niet zo lang op Talentboek, maar toch heb je al veel geld opgehaald. Waarom is dit al zo snel gelukt denk je?
“In de afgelopen paar weken heb ik allemaal NK’s gehad, en na het NK heb ik steeds een bericht op Facebook geplaatst met dingen zoals: dit was mijn prestatie op het NK, doneer via Talentboek en draag bij aan mijn succes als hoogspringer. En op school heb ik kunnen regelen dat ik in het infobulletin sta, een nieuwsbrief van de school met algemene informatie van de hele week. Verder heb ik ook wat flyers in de lerarenkamer mogen leggen, en daarnaast is het best wel uniek dat er iemand van mijn atletiekvereniging naar het WJK gaat, en kennen mensen me binnen de club natuurlijk ook. Social media is verder ook belangrijk geweest, mijn moeder en mijn trainer delen bijvoorbeeld alles wat ik plaats, en dan krijg je vanzelf meer bereik.”

Heb je nog tips voor andere talenten op Talentboek?
“Elke week jezelf een beetje promoten, en je best blijven doen, dan moet het allemaal echt wel goedkomen.”

Heb je nog meer plannen om donateurs te werven?
“Gewoon steeds opnieuw promoten via Facebook, en op verschillende plaatsen flyers neerleggen zodat het zichtbaar is dat ik nog op zoek ben naar donateurs. Verder heb ik tot nu toe nog geen nieuwe plannen.”

Wat zijn je verdere ambities met hoogspringen?
"Als het allemaal goed gaat met de voorbereidingen dan hoop ik om in 2020 in Tokyo te staan op de Olympische Spelen. Mocht dit niet lukken dan sta ik zeker op de Olympische Spelen van 2024.”

Tags: Web Design, Hockey, Rhönradturnen