Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Dave Koelman: wie goed is, komt snel

Dave Koelman: wie goed is, komt snel

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat rugbyer Dave Koelman uit Akersloot.

Wie goed is, komt snel. Dave Koelman brengt dat in de praktijk. Als 17-jarige wordt hem een mooie carrière in het (prof)rugby voorspeld. Terwijl hij amper drie jaar terug nog nooit van een try of scrum had gehoord en hij zich vermaakte met waterpolo.

,,Een vriend nam me een keertje mee naar rugby. Ik was meteen verkocht. Het gaat niet alleen om het fysieke aspect, maar je moet ook slim zijn en tactisch denken’’, zegt Dave. Hij meldde zich aan bij RC Castricum en stond razendsnel in het Nederlands team onder 17. ,,Ik werd vorig jaar gekozen tot meest opvallende speler van deze selectie.’’

Ook in Engeland ontdekten ze zijn talent. In september 2016 kreeg Dave een studie- en sportbeurs van Stamford Endowed School. Daar volgt hij een opleiding en speelt voor het collegeteam. ,,In januari ben ik uitgeroepen tot beste verdediger/tackelaar van Stamford en maakte ik er de mooiste try.’’ Ook traint Dave mee bij de befaamde Leicester Tigers Academy.

Dave verblijft negen maanden per jaar in Engeland. Trainingskampen , huisvesting en vliegtickets moet hij zelf financieren. Om een deel van de kosten te dekken hoopt Dave via Talentboek op donaties van in totaal 10.000 euro. ,,Ik hoop mensen en bedrijven te vinden die me helpen dat bedrag bij elkaar te krijgen.’’ Met die steun wil hij zijn droom realiseren: profrugbyer worden. Net als Tim Visser, die het letterlijk heeft geschopt tot het Schotse nationale team.

Telesport Talent Prijzenpakket
Met uw donatie aan Dave Koelman maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op twee toegangskaarten plus de catalogus voor de tentoonstelling ‘De jaren 80. Doemdenkers en positivo's’ in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Dave Koelman structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

 

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat een heel team, namelijk het Nederlandse honkbalteam onder 14 jaar.