Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

talentboek nieuws

Telesport Talent week 25 - Bodil van Wijnbergen

Rugbyster Bodil van Wijnbergen wil bijleren in Australië

Wekelijks biedt Talentboek een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat rugbyster Bodil van Wijnbergen (19) uit Amsterdam.

Ze judode vroeger en was een groot talent in jiu-jitsu. Vijf jaar geleden maakte Bodil van Wijnbergen kennis met rugby. Ze kreeg meteen de smaak te pakken. Van Wijnbergen: ,,Niet alleen vanwege het fysieke aspect, maar ook omdat je in rugby normen en waarden leert kennen. Op het veld gaat het er keihard aan toe, maar daarbuiten ga je als vrienden met elkaar om.’’

Telesport Talent week 24 - NL honkbalteam onder 16 jaar

Honkbaltalenten verdedigen titel

Wekelijks biedt Talentboek een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat het Nederlands honkbalteam voor spelers van 16 jaar en jonger.

Het Nederlands honkbalteam onder 16 jaar zorgde vorig jaar voor een unieke prestatie. Als eerste Europese ploeg won het jeugdige Oranje in Amerika de Colt World Series; zeg maar de officieuze wereldtitel in hun leeftijdscategorie.

Uw gemeente als partner van Talentboek

Met een partnerpagina geven gemeenten, regioverbanden en provincies hun talenten, verenigingen en andere sportprojecten een enorme boost.

Hoe doen wij dat?

  • Met een op maat gemaakte partnerpagina op deze website bereikbaar via www.talentboek.nl/uwregio.
  • Op deze pagina staat een overzicht van uw talenten met zoekfilters als type sport en sportstatus.
  • Ook kunnen hier verenigingen en andere sportorganisaties gaan starten met een crowdfundingcampagne.
  • Uw talenten en organisaties maken gratis gebruik van onze website, helpdesk en donatie-module met kosteloos iDEAL-gebruik. Zo gaat van elke donatie 100% naar het talent.
  • Uw partnerpagina wordt aangeboden in de huisstijl van uw gemeente/provincie met vermelding van uw logo en de logo’s van uw samenwerkende partners en sponsoren.

Zeiltalenten ontmoeten hun zeehelden in Scheveningen

EK Optimist tegelijk met finish Volvo Ocean Race 

Wekelijks biedt Talentboek een talent de kans (of een podium) om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week betreft het geen persoon, maar een evenement waar de beste zeiltalenten aan meedoen: het Europees Kampioenschap Optimist, van 23 tot en met 30 juni in Scheveningen.

Voor het eerst in de zeilhistorie finisht de beroemde Volvo Ocean Race in Nederland. Na een afmattende wereldreis van negen maanden en 45.000 zeemijl worden de deelnemers eind juni voor de kust van Scheveningen verwacht.

Telesport Talent week 23 - Fleur Schouten

Fleur Schouten ‘vliegt’ naar prachtig verspringrecord

Wekelijks biedt Talentboek een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat para-atlete Fleur Schouten (17) uit Nieuw-Vennep.

Enkele dagen voor zij 17 werd, gaf Fleur Schouten zichzelf in het laatste meiweekeinde een prachtig verjaardagscadeau. In het Zwitserse Nottwil verbeterde zij in haar paralympische klasse het Nederlands record verspringen. En hoe. Fleur Schouten kwam op haar blade tot 3 meter en 96 centimeter. Dat was maar liefst 22 centimeter verder dan het oude record van Marije Smits. In Nottwill werd ze met haar sprong tweede.

Honkbaltalentjes hopen op Europese titel

Honkbaltalentjes hopen op Europese titel

Wekelijks biedt Talentboek een talent de kans (of een podium) om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat het Nederlands honkbalteam voor spelers van 12 jaar en jonger.

Tijn Fredrikze (Maassluis) is met zijn tien jaar de jongste speler in het Nederlands U12 honkbalteam dat meedoet aan het Europees Kampioenschap. De talentvolle werper van Neptunus Rotterdam hoopt met Oranje te schitteren tijdens het evenement dat van 30 juni tot en met 8 juli wordt gehouden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Er doen 14 landen aan mee. Nederland is in de poulefase ingedeeld bij titelverdediger Italië. ,,Ik vind het vet dat ik meedoe’’, aldus Tijn, die naar eigen zeggen inmiddels het Wilhelmus bijna uit zijn hoofd kent.

Telesport Talent week 17 - Wesley de Haas

Turner Wesley de Haas was er heel vroeg bij

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat turner Wesley de Haas (17) uit Hardinxveld-Giessendam.

Wesley de Haas was er heel vroeg bij als turner. ,,Ik zat al op peutergym toen ik anderhalf was’’, aldus de havo-scholier. Hij kreeg het turnen met de paplepel ingegoten. ,,Mijn moeder, oma, tante en oom waren ook turners. Ik vind turnen zo mooi omdat er nooit een einde aan komt. Voetbal is ook leuk, maar in die sport is er maar één doel: de bal erin schieten. In turnen zijn er altijd nieuwe elementen die je kunt trainen. Dat houdt nooit op.’’