Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

talentboek nieuws

Telesport Talent week 16 - Duarte van Gijzelen

Duarte van Gijzelen rugbyer met een missie

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat rugbyer Duarte van Gijzelen (18) uit Rotterdam.

Rugby staat bekend als een harde sport, maar sportiviteit staat er hoog in het vaandel. Duarte van Gijzelen: ,,Het is één van de weinige sporten waarin fairplay nog centraal staat. Ouders kunnen hun kind gerust op rugby doen. Dat helpt hen bij de opvoeding, omdat je in het rugby normen en waarden aanleert. Aan die levenslessen heb je ook buiten het veld veel.’’

Telesport Talent week 15 - Marij van der Mast

Marij van der Mast vindt openwaterzwemmen ‘chill’

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat zwemster Marij van der Mast (18) uit Eindhoven.

Marij van der Mast voelde zich als klein kind al als een vis in het water. Ze deed aan synchroon- en wedstrijdzwemmen, waterpolo en schoonspringen. De Bredase, tegenwoordig woonachtig op de campus van Centrum voor Topsport en Onderwijs in Eindhoven, weet inmiddels wat ze wil. Ze is wedstrijdzwemster.

Telesport Talent week 14 - Denise Blankenzee

Denise Blankenzee besmet met bowlingvirus

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat bowlster Denise Blankenzee (17) uit Julianadorp.

Ze voelt zich al sinds haar zevende thuis in de wereld van pins, spares en strikes. Denise Blankenzee zegt dat ze van jongs af aan besmet is met een virus dat bowling heet. ,,En het mooie is dat je in deze sport nooit uitgeleerd bent.’’

Telesport Talent week 13 - Ruendrick Piternella

Ruendrick Piternella wil profhonkballer worden

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat honkballer Ruendrick Piternella (16) uit Capelle aan den IJssel.

Ruendrick Piternella begon als klein kind te honkballen met de ambitie beter te worden dan zijn vader en broer. Inmiddels heeft hij een ‘hoger’ doel. ,,Ik heb er alles voor over om mijn sportieve droom te verwezenlijken: profhonkballer worden in de Amerikaanse Major League’’, aldus Ruendrick die zegt te honkballen omdat hij daar blij van wordt. ,,Dan vergeet ik de negatieve dingen die om me heen gebeuren.’’

Doe mee aan Talent Centraal 2018

Hey Talent!

We gaan alweer het derde jaar van Talent Centraal in en ook komend jaar zijn we op zoek naar talenten uit de sport, kunst en cultuur die ondersteuning zoeken. Talent Centraal, een initiatief van Talentboekpartner ABN AMRO, ondersteunt een select gezelschap talenten binnen verschillende thema's. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sponsoring of crowdfunding, social media, time-management, pers en mentale weerbaarheid.

Yvonne van Gennip Talent Fonds is charitypartner van B2Run

Teambuilding, vitaliteit, fun, relaties én goed doel

Op 12 juni gaat de eerste Nederlandse editie van B2Run van start in de Amsterdam Arena. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds is charitypartner van dit loop- en businesssevent. Voor elke deelname ontvangt het fonds een bijdrage.

B2Run is een internationaal fenomeen waarin duizenden bedrijven investeren in vitaliteit, teamspirit en relaties.

Telesport Talent week 12 - Amber van der Kruk

Parazwemster Amber van der Kruk is een doorzetter

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat parazwemster Amber van der Kruk (17) uit Julianadorp.

Toen Amber van der Kruk haar A-diploma zwemmen had gehaald, kreeg zij te horen dat dat vanwege haar verstandelijke beperking (IQ van 54) het hoogst haalbare was. Met die boodschap nam ze geen genoegen. Na lang doorzetten en met eindeloos veel geduld – ‘het kost me door mijn beperking veel moeite en tijd om iets aan te leren’ - mocht ze ook haar B-diploma in ontvangst nemen