Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

  • Home
  • Nieuws
  • Een half miljoen voor Nederlands sporttalent

Een half miljoen voor Nederlands sporttalent

Merel Bas en Yvonne van Gennip van Talentboek (foto door Bart Treuren)

Wat een bijzondere en mooie mijlpaal. Via Talentboek is inmiddels meer dan een half miljoen euro gedoneerd. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de talentondersteuning van de sporters die over een aantal jaren ons land gaan vertegenwoordigen op grote sportwedstrijden en – evenementen.

Initiatiefneemster van Talentboek is oud-olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip. Sinds het ontstaan van het idee is zij altijd actief betrokken geweest. Het bereiken van de half miljoen laat haar dan ook niet onberoerd. Yvonne van Gennip: “Een half miljoen voor sporttalent, wat een mijlpaal! Dit fantastische bedrag betekent een enorme steun in de rug van onze toppers van de toekomst. Ik ben heel erg blij en trots dat mensen willen helpen om de ambities van onze sporttalenten waar te maken. Namens de talenten wil ik dan ook alle donateurs hartelijk bedanken voor deze (belangrijke) betrokkenheid op die vaak lange weg naar de top!”

100% naar het talent dankzij onze partners
Talentboek heeft een groep partners, waarvan Stichting Goede Doelen Nh1816 de hoofdpartner is en ABNAMRO, Aegon, Albron, ING, KPN, M-Line en Zilveren Kruis projectpartners. Dankzij deze ondersteuning hoeven we niets op de donaties in te houden om de backoffice te bekostigen en gaat honderd procent van elke donatie naar het talent. Inmiddels hebben al meer dan 900 talenten gebruik gemaakt van ons crowdfundplatform om zo een deel van hun sportcarrière te bekostigen.

Bijvoorbeeld Nicole Etman, hoogspringer uit Brielle. Nicole staat te boek als een groot talent, maar doordat haar vader eind 2015 overleed werd het voor Nicole en haar moeder steeds moeilijker om haar sportcarrière te bekostigen. Veel mensen waren gegrepen door haar verhaal en daardoor ontving ze hulp uit allerlei onverwachte hoeken. Zo zamelde aikidovereniging Bushidojo uit Hendrik Ido Ambacht geld voor haar in en ontving ze ook een donatie van kunstrijdster Linden van Bemmel. Linden had op dat moment ook een lopende campagne op Talentboek, maar las het verhaal van Nicole en wilde graag helpen. Bij haar donatie plaatste ze het bericht: “Hoi Nicole, ik zag je verhaal :(... wij zijn even oud, allebei topsporter en op Talentboek :) en ik gun je de wereld want je bent een enorme doorzetter!!!! veel succes, groetjes Linden van Bemmel”. Nicole haalde maar liefst 8580 euro op.

De carrière van paralympisch zwemmer Bas Takken ging moeizaam tot hij startte met een campagne op Talentboek. Zijn fantastische aanpak en resultaten gaven hem vertrouwen en kracht. Naast dat zijn donatiedoelen succesvol verliepen wist hij ook op sportgebied goed te presteren. Hij plaatste zich namelijk voor de paralympische spelen in Rio de Janeiro, en wist hier op zijn favoriete afstand de 400 meter de finale te halen en werd hij vierde. Een topprestatie voor een jongen van slechts 17 jaar.

Foto: door Bart Treuren (met dank aan GymPOWER)

Tags: Joomla, Samenwerking, Donateur