Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

  • Home
  • Nieuws
  • Financiële steun voor Westlandse talenten

Financiële steun voor Westlandse talenten

Op 31 januari lanceerde de gemeente Westland het Topsportfonds Westland. Met het fonds wil de gemeente talentvolle Westlandse sporters financieel ondersteunen.

Op 31 januari lanceerde de gemeente Westland het Topsportfonds Westland. Met het fonds wil de gemeente talentvolle Westlandse sporters financieel ondersteunen. Voor het fonds werkt de gemeente Westland samen met Stichting Topsport Westland en Talentboek.

De eerste bijdrage werd door wethouder El Mokaddem (Sport) overhandigt aan het ’s-Gravenzandse schaatstalent Jutta Leerdam. De gemeente vindt het belangrijk om te investeren in Westlands sporttalent, omdat zij jong en oud inspireren om met sport bezig te zijn. En omdat zij op nationaal en internationaal niveau de Westlandse sportcultuur vertegenwoordigen. 

Samenwerking
Voor het fonds werkt de gemeente Westland samen met Stichting Topsport Westland en Talentboek. Topsport Westland heeft veel kennis en expertise over het lokale sportklimaat. Talentboek biedt sporttalenten een platform om zich professioneel te presenteren om zo mogelijke donateurs te werven die bijdragen aan hun sportontwikkeling.

Kom jij ook uit Westland?
Iedere Westlandse sporter met een NOC*NSF-status kan een aanvraag indienen. Hiervoor moet je aantonen onvoldoende inkomsten te ontvangen voor de ontwikkeling van je sportcarrière. In ruil voor de bijdrage uit het fonds, vraagt de gemeente je om een tegenprestatie. Bijvoorbeeld in de vorm van het geven van een sportclinic aan inwoners met een beperking. Of betrokkenheid bij de opening van een gezonde sportkantine. Je kunt een aanvraag indienen via het formulier op de website van de gemeente Westland.

Tags: Recensie