Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

  • Home
  • Nieuws
  • Laura de Witt; Al beetje wennen aan olympische sfeer

Laura de Witt; Al beetje wennen aan olympische sfeer

Laura de Witt; Al beetje wennen aan olympische sfeer

 Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat turnster Laura de Witt (14) uit Zoetermeer.

Het belooft voor Laura een spannende sportzomer te worden. Ze hoopt zich te plaatsen voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Hongarije. Zomerspelen in het klein voor talenten in diverse olympische disciplines. De turnster maakt ook kans sporttalent van 2016 van Zoetermeer te worden.

Laura is pas 14, maar ze turnt al negen jaar. Ze is vol passie bezig om haar ultieme doel - ,,de Olympische Spelen’’ – te bereiken. Ze traint 29 uur per week.

Laura maakt lange dagen van half zeven ’s ochtends tot half acht 's avonds. ,,Ik train eerst 2 uur bij Turnz Amsterdam. Daarna ga ik naar de LOOT-afdeling van het Caland Lyceum waar ik in klas 2 vwo zit. Na school is er een training tot half zeven. Ik houd dit goed vol omdat ik turnen enorm leuk vind. Brug is mijn favoriete toestel.’’

Zeven turnsters zijn voorlopig geselecteerd voor het EYOF. Daarvan moeten er vier afvallen. ,,Het wordt lastig, maar ik heb een kans’’, zegt Laura, die sinds dit jaar in Jong Oranje zit en een eigen website heeft (ikben.lauradewitt.nl).

Na twee kwalificatietoernooien weet Laura binnenkort of ze tot de drie besten behoort. Vorig jaar was Laura tweede op het NK in haar leeftijdscategorie.

Niet alle kosten voor het EYOF-traject (stage, reizen) worden betaald. Om die reden hoopt Laura donateurs te vinden, die haar voor een bedrag van 1.000 euro willen steunen.                    

Telesport Talent Prijzenpakket
Met uw donatie aan Laura de Witt maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op een weekend- of midweekverblijf bij Center Parcs in een 4-/6-persoons Comfort cottage in een park naar keuze in Nederland, België of Duitsland.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Laura de Witt structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

 

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de turnster Laura de Witt.