Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Aanbod voor talent

Talentboek is altijd op zoek naar organisaties die een meerwaarde kunnen hebben voor Talentboek en de talenten. Deze keer hebben we vier partijen gevonden die interessant zijn.  In dit artikel vind je hun aanbod. Kijk snel of er iets voor je bijzit en reageer!

Actie met de Johan Cruyff Academy

Ben jij op zoek naar sponsors? Dan is dit een mooie kans: "Topsporters opleiden voor een carrière in de sport”, dat is de visie waar Johan Cruijff de Johan Cruyff Academy voor heeft opgericht. Studenten kunnen topsport en onderwijs maximaal combineren en zijn na afronding van de HBO-opleiding Commerciële Economie als sportmarketeer werkzaam in de sport. Onderdeel van de opleiding is het creëren van sponsorproposities, en op dit vlak werken het Yvonne van Gennip Talent Fonds en de Johan Cruyff Academy samen. Heb jij behoefte aan commerciële ondersteuning? En vind je dat je wat te bieden hebt maar weet je wellicht niet precies hoe? Dan gaat een student van de Johan Cruyff Academy in het nieuwe studiejaar met jou aan de slag om sponsors voor je te vinden en te behouden. Ben je geïnteresseerd, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Pelle zal je nader informeren zodra de Johan Cruyff Academy haar planning bekend heeft gemaakt.

 

Actie met de School voor journalistiek

Sportjournalistiek is allang niet meer simpelweg ‘het nieuws brengen’. Of althans, niet meer alleen dat. Het verhaal achter de sporter wordt steeds belangrijker. We willen weten wie onze helden zijn, zie het succes van het blad Helden, maar ook In het Wiel van het AD. Vandaar het Honoursproject van de School voor Journalistiek i.s.m. Talentboek: Jonge helden volgen jonge helden. Jonge journalisten volgen opkomende sporttalenten drie maanden lang. De journalisten maken allerhande producties: van nieuwsberichten, vlogs, video, repo's, wat zij willen. Idee is dat de bezoeker van de site een heel diepgaand beeld krijgt van de sporter en zijn/haar omgeving. Dus ook ouders, vrienden, trainer, voedingsdeskundige, etc. worden geïnterviewd. Het wordt echt een complete documentatie van wat de sporter drijft en beweegt. Met als eindresultaat een korte docu die je kunt gebruiken voor je crowdfunding campagne of het vinden van sponsors. Een unieke kans voor journalist en sporter. Heb je interesse, wil je ervaring opdoen met de media en lijkt het jou gaaf om gevolgd te worden door een student journalistiek met een documentaire als gevolg? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Actie met NH Radio  

Speciaal voor talenten uit Noord-Holland biedt NH Radio een mooi podium. In verschillende radioshows is het mogelijk om als talent langs te komen en te praten over je crowdfunding campagne, je sportcarrière of je sportieve dromen. In de volgende programma’s is het mogelijk om als talent je verhaal te vertellen: 

NH Radio Sportcafé. Op zaterdag live in de studio (10.00 – 12.00 uur)

Gasten uit de sportwereld en een panel van deskundige komen ieder weekend samen in het NH Radio Sportcafé en weten het daar allemaal veel beter. Presentatie: Leo Driessen.

Lunchroom. Op werkdagen (ma-vrij) live in de studio (12.00 – 15.00 uur)

Patricia Nagelkerke hoor je iedere werkdag met o.a. het laatste nieuws, reportages op locatie, de Rijdende Reporter. Ook maakt ze tijd voor een langer gesprek met bijzondere gasten en blikt ze vooruit op de mening van Noord-Holland in De Peiling.

NH Sport. Op zondagavond van 18.00-19.00 uur live in de studio of telefonisch: (18.00 - 19.00 uur)

In dit uur worden de belangrijkste sportverhalen van het afgelopen weekend verteld en besproken, met speciale aandacht voor voetbal.

Het adres van de studio van NH Radio is Aletta Jacobslaan 9 in Amsterdam.

Kom jij uit Noord-Holland en lijkt het je leuk om een keer live in één van de radioprogramma’s te vertellen over jezelf en jouw crowdfunding campagne? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Samenwerking met Netwerk Ouders Sporttalenten

De ouders van talenten kunnen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Er is contact met de gemeente, de school, de bond, de sportvereniging en andere instanties. Het kan voor die ouders dan ook fijn zijn om hun verhaal te kunnen delen met gelijkgestemden. Hiervoor is ‘Netwerk Ouders Sporttalenten’ in het leven geroepen, een plek waar ervaringen worden gedeeld, advies wordt gegeven en workshops worden aangeboden.

Waarom een netwerk voor ouders?

Als ouder van een sporttalent wordt veel van je gevraagd, terwijl je vaak geen ervaring hebt met het begeleiden van een sporttalent. Bij veel ouders leven hierdoor vragen als: hoe kan mijn kind topsport met school combineren? Welke begeleiding heeft mijn kind nodig? Waar kan ik deze begeleiding vinden? Wat kost dit en hoe ga ik dit betalen?

Ouders verschillende sporten

Het 'Netwerk Ouders Sporttalenten' heeft momenteel 170 leden uit verschillende sporten. Hierdoor is het ook mogelijk om ervaringen en tips uit te wisselen met ouders uit andere sporten. Dit heeft als voordeel dat je veel kunt leren van andere sporten en dat je in alle openheid kunt overleggen met ouders, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de 'concurrent' wijzer maakt of je eigen kind hiermee benadeelt. 

Voor ouders, door ouders

Ondanks dat het 'Netwerk Ouders Sporttalenten' veel samenwerkt met andere partijen, is het onafhankelijk en bepaalt het zelf welke onderwerpen worden besproken. Dit gebeurt in overleg met een klankbordgroep waarin een aantal ouders vanuit het netwerk zijn vertegenwoordigd. Het is derhalve een netwerk vóór en dóór ouders. 

Heb je als ouder van een sporttalent interesse om ook aan te sluiten bij dit netwerk? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.