Nieuws

HET LAATSTE NIEUWS VOOR DONATEURS, TALENTEN EN PARTNERS

Kim Monsieur – Talent Centraal

Het eerste jaar Talent Centraal is bijna voorbij. 40 talenten hebben deelgenomen aan het speciale jaarprogramma waarin ze zichzelf op de thema’s carrière, geld, kennis en imago hebben bijgespijkerd tijdens de vier bootcamp-dagen. Talent Centraal helpt talenten dichter bij hun doel te komen. De twintigjarige paralympisch alpine skiester Kim Monsieur deed ook mee. Zij was aanwezig op alle vier de bootcampdagen en bij de kick-off.

 

Paralympisch Alpine skiester Kim Monsieur is elf weken te vroeg geboren en als gevolg daarvan is ze rechtszijdig verlamd. Dit heet hemiplegie en zorgt ervoor dat haar kracht, evenwicht en coördinatie in haar spieren in haar rechter lichaamshelft minder goed ontwikkeld zijn. Maar wie denkt dat Kim daardoor bij de pakken neer is gaan zitten heeft het mis. Het weerhoudt haar er niet van haar dromen na te jagen en het beste uit haarzelf te halen. Kim heeft al verschillende mooie wedstrijden op Nederlands en Europees niveau gewonnen. Haar ultieme droom is om deel te nemen aan de Paralympische Winterspelen en via Talent Centraal hoopt ze hier weer een stap dichterbij te komen.

Waarom besloot je mee te doen aan Talent Centraal?
“Ik kreeg een mailtje van Talentboek over Talent Centraal en het leek mij direct interessant voor mij en vooral mijn carrière. De partijen die erin samenwerken zijn interessant en de samenstelling van het programma sloot aan op vragen die ik had. Vooral het maatschappelijke aspect en dat het talenten helpt te groeien naar succes sprak mij aan. De basisbehoeften van talenten staan centraal en er wordt gekeken naar hoe je carrière in elkaar steekt en hoe je jouw imago kan vergroten. Erg belangrijk voor een topsporter. In mijn sport was er nog niet zoiets, zo’n soort begeleiding, daarom vond ik het zo mooi dat het werd geïntroduceerd.”

Heb je aan alles meegedaan?
“Vanaf april tot aan nu heb ik aan alles meegedaan. Dat was de kick-off en vier bootcamps.”

Vind je Talent Centraal van meerwaarde?
“Jazeker. Je krijgt de bevestiging dat je een sporter bent, maar dat je ook een mens bent. Dat gaf mij een goed gevoel. Aan Talent Centraal doen sporters uit allerlei sporten mee, zij beoefenen dan misschien een andere sport, ze zitten wel in hetzelfde schuitje. Dus dat ik met hen kon bespreken waar ik tegenaan liep was erg waardevol. We blijken veel dezelfde problemen te hebben, maar ook nog van elkaar te kunnen leren. Ik doe een wintersport en kan daardoor juist leren van talenten die een zomersport doen. Met een aantal talenten hebben we ook een WhatsApp groep aangemaakt. Daarin delen we nu nog steeds onze mooie momenten en ervaringen. Ook hebben we een besloten facebookpagina waarin we van alles delen en waar we vragen kunnen stellen.”

Heb je veel nieuws geleerd?
“Dat ik nu meer bewust ben dat er meer is dan sport alleen. Ook het maatschappelijk deel als mens is belangrijk voor je carrière om optimaal te functioneren en alles uit je carrière te halen.”

Zou je het andere talenten aanbevelen?
“Zeker weten, het is een meerwaarde voor je sportcarrière maar ook je maatschappelijke carrière.”

En wat ga je van wat je geleerd hebt nu in de praktijk brengen?
“Ik ga sponsors benaderen en door Talent Centraal weet ik beter wie ik kan benaderen en hoe ik dat moet doen. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn persoonlijke verhaal het beste kan vertellen en hoe ik social media goed kan inzetten. Ik heb geleerd hoe ik een grotere kring kan bereiken.”

Ben jij jong, talentvol en ben je actief binnen de domeinen sport en kunst & cultuur? Sta jij aan het begin van de droom om het talent dat je in je hebt te ontdekken en te ontwikkelen? Dan is Talent Centraal perfect voor jou. Binnenkort start ons tweede seizoen en jij kunt je nu aanmelden! http://www.talentcentraal.nl/talent-centraal-is-op-zoek-naar-jou/ 

 

Tags: Hoogspringen