Merel Cassée

Sportdiscipline:
Karate - Karate Sparring
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Hoi! Ik ben Merel, 19 jaar! Op mijn achtste ben ik begonnen met karate, in eerste instantie omdat mijn ouders hoopten dat dit me iets meer zelfvertrouwen zou geven. Uiteindelijk vond ik de sport super leuk en bleek ik er ook nog eens best goed in te zijn! Op mijn 10e werd ik dan ook uitgenodigd voor de trainingen met de wedstrijdselectie van Kenamju in Haarlem. Na een tijdje mocht ik deelnemen aan mijn eerste wedstrijd, in Almere, vanaf daar is mijn wedstrijdcarrière begonnen.

Op dit moment doe ik karate training, krachttraining, conditie training en sinds kort plyometrische training, in totaal zo'n 8 á 9 uur per week. Dit probeer ik zo goed mogelijk te combineren met mijn studie, Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Dit is soms pittig, maar door studie om mijn trainingen heen te plannen is mijn eerste jaar me goed af gegaan!

Omdat karate in Nederland erg klein is moeten wij voor goede toernooien veel naar het buitenland. Hiervoor kunnen de kosten flink oplopen en daarom is alle hulp van harte welkom!
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
Nee
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
Kenamju Karate
Sportresultaten:
Podiumplaatsen op Nederlandse Kampioenschappen
Podiumplaatsen op internationale meetmomenten.
Ambitie:
Presteren op Series A.
De Top 100 bereiken in mijn gewichtscategorie. Dit zorgt voor deelname aan Premier Leagues.
Aantal Trainingsuren:
8 á 9 uur
Unable to load tooltip content.