Succesvol
0 DAGEN TE GAAN

Collin Veijer

Discipline:
Motorsport - Wegrace
Provincie:
Overijssel
Over mij:
Collin Veijer
Geboren: 19 februari 2005 
Nationaliteit: Nederlands
Woonplaats:  Staphorst,  Nederland
Gewicht: 40 kg
Lengte: 1,55 m
Hobbies: Training, voetbal & iedere andere sport
Favoriete circuit: Imola
Team: Junior Challenge Racing Speed Up
Motor: Speed Up / KTM
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
(sport)Status:
Internationaal
Sportclub:
AMBC
Sportresultaten:
 2020 Red Bull Rookies Cup & Moto3 Junior Wereldkampioenschap
 2019 CIV Italia, Moto3 klasse, 5e  in eindstand, 2 x 2e plaats
 2018 CIV Italia, Pre-Moto3 klasse, 2e in eindstand, winnaar van 4 races
 Winnaar Internazionali Velocità Magione (internationale race in Italië)
 2017 Europees Kampioen MiniGP 50 (winnaar van alle 3 races)
 KNMV Ben Majoor Trofee  onderscheiding - meest talentvolle Nederlandse rijder onder de 21 jaar
 2015 Nederlands Kampioen Pocket Bike – B klasse
 7e Italiaanse Junior B class,  2e Europees Kampioenschap Junior B
 2013 Nederlands Kampioen Pocket Bike – A klasse
 3e Spaanse BZM Cup Kampioenschap
 2011 1e race (6  jr)
Ambitie:
Ik wil de volgende Nederlandse winnaar worden in het Grand Prix motorracen – waar ook de bekende TT Assen deel van uitmaakt. Met mijn 14 jaar ben ik al aardig op weg vind ik (al zeg ik het zelf): 2x Nederlands kampioen pocketbike, Europees kampioen miniGP, 4 overwinningen in de pre-moto3 klasse in het Italiaans kampioenschap en 2 x een 2e plek dit jaar in de Moto3 klasse in Italië.

Vanaf mijn 9e jaar rij ik al in Italië, het leerproces is daar nu eenmaal optimaal met vele internationale circuits, veel sterke rijders (en dus grote tegenstand - maakt je alleen maar sterker!) en uiteraard is het weer om te racen daar een stuk beter dan in Nederland. Daarnaast leer ik daar vanzelf omgaan met andere culturen en ook met media aandacht. Al vele malen ben ik hoger geëindigd dan de “VR46” junior coureurs, dit zijn de Italiaanse rijders van het junior team van multi-wereldkampioen en held Valentino Rossi.

Door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) ben ik onderscheiden met de trofee voor “bijzonder Nederlands talent onder de 21 jaar”. Daar ben ik behoorlijk trots op!

2020 maak ik een grote volgende stap: als enige Nederlander ben ik geselecteerd na 2 circuitdagen uit een groep van 108 talenten uit 38 landen om als nieuwkomer mee te doen met de 2020 Red Bull Rookies Cup. Deze races zijn onderdeel van 7 Europese Grand Prix, ik rij dus op dezelfde baan als Valentino Rossi!
Maar om maximaal te blijven leren zal ik meer races moeten rijden en het Junior WK Moto3 in Spanje is hiervoor het meest geschikt. Al 2 jaar rij ik in het junior team van het Speedup Factory Racing WK team. Zij zijn zeer professioneel en hebben de juiste contacten om mij verder te helpen.

Er rijden veel Spaanse en Italiaanse jongens in het WK. Mijn ouders en ik hebben vaak gehoord ‘in Nederland is het te moeilijk, we hebben alleen maar Assen, het weer is slecht‘ en ga zo maar door. Wij klagen niet, hebben dit zelf opgelost door nu al 5 jaar lang heel veel weekenden op en neer naar Italië te rijden. Ik train keihard, we letten samen op mijn voeding en de juiste mentale voorbereiding. Ik heb al laten zien dat ik de talenten in Zuid Europa kan verslaan.

Mijn passie is motorsport en ik wil de volgende Nederlandse TT winnaar worden – ja, de Max Verstappen van de motoren - en ben al een behoorlijk stuk op weg.
Aantal Trainingsuren:
10
Website: Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


In 2020 maak ik een grote volgende stap bij de Red Bull Rookies......

Succesvol
100%
Gehaald
€8.747,00
opgehaald
0
dagen over