24% van €1.500,00
49 DAGEN TE GAAN

Sophie van den Broek

Sportdiscipline:
Badminton
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Hoi, ik ben Sophie! Ik ben 18 jaar en speel aangepast badminton. Twee en half jaar geleden deed ik mee aan de Paralympische talentendag. Een van mijn onderdelen was badminton en ik was meteen heel enthousiast. De toenmalige bondscoach was er ook en selecteerde mij als potentieel talent. Na deze dag verwees ze mij naar BC Duinwijck om daar te gaan trainen en ervaring op te doen. Ze adviseerde me ook om in het para-badminton circuit toernooien te gaan spelen. Ik ben blij dat ik iets gevonden heb waar ik mijn passie in kwijt kan en ik vind het erg leuk om steeds beter te worden. Ik stel kleine doelen en het is mooi om te merken dat het dan lukt. Hierdoor heb ik in twee en half jaar tijd al veel progressie geboekt.
Op dit moment doe ik IVS, een Engelstalige marketing opleiding MBO niveau 4 aan het Nova College in Haarlem. Hiervoor loop ik stage bij Team Sportservice Haarlemmermeer waar ik bezig ben met de promotie van aangepast sporten. Ik merk dat het belangrijk is dat hier nog meer aandacht voor komt en wil zelf ook een voorbeeld zijn voor aangepaste sporters.
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
​ Ja
Olympisch Netwerk:
ON Noord Holland
RTC-CTO-NTC:
NEE
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
BC Duinwijck
Sportresultaten:
Tweede NK Dames enkel staand B 2018
Para-badminton talent 2018-2019
Derde NK aangepast badminton damesdubbel 2019
Tweede NK aangepast badminton mix dubbel 2019
Ambitie:
Mijn ultieme droom is deelname aan de Paralympische Spelen 2024 en of 2028. Hiervoor wil ik de komende jaren nationaal en internationaal ervaring opdoen, zodat ik geselecteerd wordt voor de Nationale para-badminton selectie. Aankomend jaar wil ik twee internationale toernooien spelen. Het liefst zou ik er meer spelen, maar dit is financieel moeilijk op te brengen. Tevens zijn wij bezig een trainingsstage in Engeland te organiseren omdat ik mogelijk ga dubbelen met een internationale speelster.
In Nederland krijg in per januari mijn classificatie. Dit betekent dat ik dan weet in welke categorie ik mijn wedstrijden internationaal mag spelen. In maart 2020 is mijn eerste internationale toernooi in Spanje. Het zou gaaf zijn om in 2020 mee te mogen doen aan het EK, maar wellicht is dit nog te vroeg.
Aantal Trainingsuren:
12
Facebook:
Instagram:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel