Lieke Nooijen

Discipline:
Wielrennen - Wegwielrennen
Provincie:
Drenthe
Over mij:
Mijn naam is Lieke Nooijen, 18 jaar en ik woon in Drenthe. Op mijn twaalfde ben ik begonnen met wielrennen bij een wielerclub. Vanaf dat moment ben ik direct wedstrijden gaan rijden met veel plezier.

Met trots kijk ik terug op het afgelopen seizoen. Ik heb persoonlijke doelstellingen gehaald en heb meerdere keren op het podium gestaan: ik werd District kampioen op de Vamberg, schreef twee overwinningen op mijn naam, werd twee keer 2e in een nationale klassieker, behaalde twee keer een 3e plek in een klimwedstrijd, werd twee keer 3e in een UCI etappe koers en ik won de KNWU klimmerstroffee klassement. Het állermooiste moment van 2019 is mijn bronzen medaille op het WK wielrennen in Yorkshire!


Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden op het komende seizoen. Ik maak de overstap van de junior-vrouwen naar de belofte-vrouwen. Hier ligt een grote uitdaging om mij verder te ontwikkelen als renster. Het wedstrijdseizoen loopt van maart tot en met eind september.
Mijn plan is om twee hoogtestages in Spanje te plannen in het seizoen. Hier kan ik veel trainingsuren maken om de techniek van het klimmen te verbeteren en om sterker te worden zodat ik harder omhoog rijd. Daarnaast wil ik mijn materiaal ook goed en netjes houden en de juiste personen om mij heen behouden zoals mijn trainer, sportmasseur en fysiotherapeut om mij te begeleiden.

De weg naar de top is lang en kostbaar. Daarom ben ik opzoek naar sponsoren die mij willen ondersteunen. Ik hoop met jullie bijdrage mijn dromen na te kunnen jagen!
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
Nee
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
WV Schijndel
Sportresultaten:
2017: 2e NK wielrennen
2017: 1e Omloop van Strijen
2017: 1e Omloop door het land van Kleine Hein
2017: 1e District kampioen tijdrijden
2019: 3e UCI TT Watersley
2019: 3e UCI Healthy Ageing Tour
2019: 1e District kampioen Weg
2019: 1e D'n Bergse wielerronde
2019: 1e De ronde van de Westereen
2019: 3e WK Wielrennen in Yorkshire
Ambitie:
Mijn ambitie is om prof wielrenster te worden en mooie overwinningen op mijn naam te schrijven.
Aantal Trainingsuren:
19
Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.