Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Duko Bos

Discipline:
Zeilen
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Mijn naam is Duko Bos en ik ben 24 jaar.

Als baby ging ik al mee met mijn ouders op de boot en zeilden we in de weekenden en tijdens vakanties. Na het behalen van mijn eerste zwemdiploma kreeg ik eindelijk mijn eigen Optimist, en was zeilen sindsdien mijn eerste levensbehoefte. Ik ben begonnen met regionale wedstrijden, waarbij ik steeds enthousiaster werd en elk jaar weer iets meer uren maakte, groeiend naar ook internationale wedstrijden.

Na het afronden van mijn studie Maritieme Techniek ben ik fulltime gaan zeilen met als doel een kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2020.

Ondanks dat ik anderhalf jaar niet of nauwelijks heb kunnen trainen ten gevolge van de ziekte van Pfeiffer heb ik dit seizoen mijn beste resultaten neergezet. Ik ben Nederlands kampioen geworden en heb ik een tiende plaats behaald op het Europees kampioenschap. In Vilamoura ben ik op een vijfde plaats geëindigd tijdens de Portugal Gran Prix waarbij een groot deel van de top aanwezig was.

Helaas is dit nog niet voldoende voor een ticket naar Tokyo. Ik zal één keer top 3 of twee keer top 8 landen in een aantal aangewezen evenementen moeten eindigen. Deze evenementen zijn Sail Melbourne, het wereldkampioenschap in Australië en de Princes Sophia Trophy in Palma de Mallorca in het voorjaar van 2020.

Mijn training is een fulltime programma en is nodig om aan te kunnen sluiten bij de wereldtop.

Om mijn laatste traject naar een poging tot deelname aan de Olympische Spelen zo goed mogelijk voor te bereiden reis ik vroeg af naar Australië en zal daar tot eind februari blijven voor de trainingen en de wedstrijden. Daarbij zullen mijn reguliere kosten (inschrijfgelden en verblijf) aanzienlijk hoger zijn dan de normale trainingen/wedstrijden in Europa.

Ik heb een boot in Australië gekocht voor de trainingen en de twee wedstrijdseries maar ben verplicht om tijdens het wereldkampioenschap een boot te charteren. Verder zal ik twee maanden onderdak moeten regelen en zorgen dat ik van mijn appartement naar de haven en weer terug kan komen. Daarvoor schaf ik ter plekke een fiets aan waarmee ik ook kan trainen/uitfietsen.

Ik zal voor een aantal weken zelf een coach (vlucht, onderdak, dagvergoeding) en een rubberboot (huur, brandstof) moeten organiseren.

De kosten hiervoor worden gedeeltelijk door het Watersportverbond en NOC/NSF vergoed. Helaas is dat budget lang niet voldoende en kan ik extra ondersteuning/sponsoring goed gebruiken.
Ik kijk uit naar uw donatie, en alvast enorm bedankt!!


Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Topsportstatus
Sportclub:
Rotterdamsche Zeilvereeniging
Sportresultaten:
Nederlands kampioen 420 2009
7e ISAF Jeugd Wereldkampioenschap 420 2010
10e Jeugd Europees kampioenschap 470 2012
14e Jeugd Wereldkampioenschap Laser Radial U19 2012
6e Jeugd Europees kampioenschap Laser Radial U19 2012
5e Jeugd Europees kampioenschap Laser Standard U21 2014
6e Jeugd Wereld kampioenschap Laser Standard U21 2014
21e Europees kampioenschap Laser Standard 2016
24ste Wereld kampioenschap Laser Standard 2017
10e Europees kampioenschap Laser Standard 2019
Nederlands kampioen Laser Standard 2019
Ambitie:
Een medaille op een wereldkampioenschap of Olympische Spelen.
Aantal Trainingsuren:
Ik train gemiddeld tussen 20 en 26 uur per week verdeeld over 9 sessies.
Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


De kwalificatiewedstrijden worden in Australië (Melbourne) gevaren en...

Afgerond
74%
Gehaald
€1.839,99
opgehaald
0
dagen over