Lizz Hoekema

Sportdiscipline:
Gymnastiek - Turnen
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Mijn naam is Lizz Hoekema en ik ben 12 jaar oud. Ik woon in Heerhugowaard maar ga in Haarlem naar de tweetalige VWO brugklas omdat ik daar ook train. Ik ben begonnen met turnen toen ik 6 jaar oud was bij SIU in Heerhugowaard. Ik ben daar gestart in de D1 en inmiddels turn in op het hoogste niveau in de eredivisie. Hiervoor moest in naar een andere club. Gymnastiek vereniging Bato in Haarlem.
Ik reis elke dag vroeg in de ochtend met de trein naar Haarlem en kom vaak s'avonds laat pas weer thuis.
Maar ik heb het er allemaal voor over. Turnen is dus echt mijn passie en mijn leven en ik geef hier werkelijk alles voor.
Turnen kost helaas ook erg veel geld. Naast de contributie, sportbenodigdheden, wedstrijden en al het reis geld moet ik ook nog regelmatig op turnstage's naar Heerenveen en ook naar het buitenland. Dit kost veel geld. Hoewel mijn ouders er alles voor opzij zetten om mijn droom mogelijk te maken kunnen ze dit niet alleen op brengen. Ik hoop dan ook dat er mensen zijn die mij willen sponsoren zodat ik ook volgend jaar nog de kans de kans krijg om te blijven turnen en te laten zien dat ik ook op dit niveau bij de top kan komen.
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
Bato Haarlem
Sportresultaten:
In N3 2e all round op NK.In N2 2e op vloer en balk. Nu in Ere divisie 2e op brug op Toernooi in Slowakije.
Ambitie:
Uit komen voor Nederland op een EK of WK.
Aantal Trainingsuren:
27
Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.