Finn Canton

Discipline:
Wielrennen - Mountainbike
Provincie:
Limburg
Over mij:
Mijn naam is Finn Canton en ik ben 18 jaar oud. Ik woon bij mijn ouders in het mooie Sittard en ik ben fervent mountainbiker.

Ik ben hobbymatig gestart met mountainbiken omdat er bij ons om de hoek een indoor mtb park (Wood15) kwam. Nadat ik daar hard was gevallen met een schouderbreuk als resultaat moest ik van mijn ouders bij een vereniging om verantwoordelijker te gaan fietsen. Nadat ik daar een paar weken met veel plezier heen ging kwam het voorstel vanuit de club om eens een LJC in Sittard te rijden. Wedstrijd rijden was mij heel erg goed bevallen en dat proefde naar meer.

Ik ben in categorie 7 begonnen met mountainbiken. Sindsdien heb ik successen gehad maar ook tegenslagen. Deze tegenslagen hebben mij gevormd en ik ben nog meer gedreven om wat te bereiken in mijn sport.

In de loop van de tijd heb ik een aantal sponsors gehad. Het is begonnen bij een fietsenwinkel uit Geleen (Roger Wijnen) omdat ik er snel achter kwam dat goed materiaal van belang is. In ruil daarvoor bood ik hem actieve promotie aan op social media door regelmatig (wekelijks tot meerdere malen per week) berichten met zijn naam erin te plaatsen. Mijn activiteiten op social media vielen op. Wood15 bood mij aan om volledig gesponsord en gefaciliteerd te worden door hun. Hier kon ik geen nee tegen zeggen als eerstejaars nieuweling. Jammer genoeg heeft het contract met Wood15 niet lang stand gehouden. Ze konden het opgeleverde contract niet naleven. Ondertussen werd ik benaderd door Dave van Eijsden van Zuydfiets met de vraag of ik interesse had in sponsoring. Ik heb voor Zuydfiets/ Gripgrab/ Drossiger bikes 3 jaar met veel plezier gereden. Op dit moment ben ik opzoek naar nieuwe mogelijkheden naast mijn huidige materiaal sponsors: Gripgrab, Silverback bikes en Rogello sportswear.

Ik ben een jaar gecoacht geworden door Tim Heemskerk. Hij heeft mij geleerd hoe ik een betere sporter kan worden. Daarbij is mij duidelijk geworden dat een goede coach belangrijk is om betere resultaten te behalen. Zoals bekend is Tim overgegaan naar de weg. Op dit moment wordt ik een ruim jaar gecoacht door Mandy Beumer en Reza Hormes-Ravenstijn.

Zoals ik al eerder benoemde heb ik successen gehad maar ook tegenslagen. Successen doordat ik ben opgevallen en ben benaderd voor sponsoring. Tegenslagen omdat ik steeds meer merk dat ik op deze wijze niet mijn ambities waar kan maken. Ondanks veel tijd en moeite in het zoeken naar mogelijkheden om mijn ambities waar te maken ben ik nu nog niet veel verder gekomen.

Mijn doelen voor komend seizoen zijn om meer wedstrijdervaring en ervaring bij de beloftes op te doen, een betere renner te worden en mijn stijgende lijn door te trekken. Mijn lange termijn doel is om als 3e jaars belofte bij de wereldbekerwedstrijden mij waar te maken en een goede ranking/uitslag te behalen.

Om mijn ambities waar te maken heb ik naast mijn materiaal ook financiële ondersteuning nodig. Mountainbiken is namelijk een erg dure sport waar in Nederland weinig animo voor is. Naast mijn werkzaamheden op de Marketing afdeling van Colle Rental & Sales die ik naast mijn sport en studie doe hoop ik op deze manier een financiële boost te krijgen zodat ik komend seizoen mijn doelen in het Europees mountainbiken kan waar maken.
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
Weet Niet
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
Cycling Team Limburg
Sportresultaten:
.
Ambitie:
Mijn grootste droom is om professioneel mountainbiker te worden en 24/7 met mountainbiken bezig te zijn.
Het hoogste treetje bij de wereld bekers is de ultieme beloning voor het harde werk.
Aantal Trainingsuren:
14
Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.