Jouw Talentboek!

Laden cover... Sleep cover naar gewijzigde positie
Basis informatie
Discipline:
Atletiek

Other Details
Over Ons:
Hoi! Wij zijn Kika, Tara, Elvis en Fleur. Dit initiatief komt uit de koker van Fleur Jong. Waarom? Als para atleet wil zij grenzen verleggen en daarvoor zijn haar teamgenootjes cruciaal! Teamgenoten die haar verder kunnen helpen, omdat zij al harder lopen en verder springen dat dat zij op dit moment doet. Hup erachteraan dus! En daarvoor zou zij graag zien dat Kika, Tara en Elvis mee kunnen op trainingskamp.

Het bijzondere verhaal van Fleur:
Ik ben Fleur Jong, 24 jaar oud, Paralympische atlete op het verspringen en de 100 meter sprint. Mijn doel is een plak op de paralympische Spelen in augustus in Tokio, het liefst een gouden, en jij kunt daarbij helpen.

7 jaar geleden had ik de botte pech dat een bacterie in mijn bloedbaan is gekomen. Ik heb het overleeft maar eind van het liedje was wel dat ik 8 vingers en mijn beide onderbenen mis.
Mijn carrière als danseres ging daarmee ook in rook op. Via de sport heb ik me terug geknokt uit deze benarde situatie en ben ik inmiddels wereld recordhouder bij het verspringen met 5 meter 21. Op het WK atletiek ben ik recent 4e geworden op het verspringen en 7e op 100 meter sprint.
Ik heb al eens 5 meter 72 gesprongen en dus is het grote doel in Tokio de 6 meter passeren! Een grensverleggende afstand die ooit nog maar 1x gesprongen is.

Om een plak te halen in Tokio wil ik mijzelf verder verbeteren door te trainen met zowel valide mannen als vrouwen. Atleten die het niveau hebben waar ik naar toe streef. Daarom wil ik met team ‘building bridges’ eind maart 3 weken op trainingskamp naar Tenerife. In het team zitten Kika van Bergen en Henegouwen en Tara Yoro die beide als valide verspringer al de grens van 6 meter zijn gepasseerd. Tevens zit Elvis Afrifa in het team die op de 100 meter al 10.50 heeft gelopen.

Door deze unieke samenwerking ben ik ervan overtuigd dat ik de grootste kans maak op goud in Tokio. Om het trainingskamp te bekostigen hebben we geld nodig . Uiteraard doen we het zo goedkoop mogelijk maar voor de reis, het verblijf en de trainingsfaciliteiten hebben we nog steeds wat nodig. Als para atleet wordt ik ondersteunt door stichting para atletiek. Building Bridges traint als 1 groep maar helaas kunnen mijn valide uitdagers niet door de stichting ondersteunt worden vandaar dit initiatief!

Help je mee aan mijn missie #TotheTopinTokio ?

Waarom Tenerife? Het drie weekse trainingskamp is de laatste voorbereiding op het atletiekseizoen 2020. In deze weken worden de puntjes of de i gezet en zal alles waar we maandenlang in de winter voor hebben gewerkt omgezet worden in snelheid en afstanden. Hiervoor is focus, warmte en een snelle baan nodig. Dit alles is op Tenerife te vinden. Tevens is Tenerife de goedkoopste plek waar dit alles aanwezig is.

Andere teamleden:
Kika van Bergen en Henegouwen (22): Nederlands beste verspringster met 6 meter 31.
Sinds 2 jaar traint Kika samen met Fleur en heeft zij haar studie medicijnen op een laag pitje gezet om fulltime voor atletiek te gaan. In 2020 is naast de olympische spelen ook de EK atletiek. Met een kwalificatie eis van 6 meter 60 zou dit toernooi een mooie opstap zijn in de nog prille carrière van Kika. Kika haar verspring techniek en afzetbeen zijn identiek aan die van Fleur en daarmee is Kika voor Fleur een goede sparringpartner.
Tara Yoro (21): de nummer 3 van het afgelopen NK met 6 meter 26.
Voor het eerst traint Tara dit seizoen mee met Kika en Fleur, een perfecte aanwinst die van het duo een sterk trio maakt. Tara traint voor het eerst fulltime en wil zien waar haar dat na veel blessureleed naartoe kan helpen. Sterker worden, sneller worden en verder springen. Niet alleen in de verspringbak maar ook in het krachthonk en op de 100 meter is Tara een perfecte uitdager voor Fleur. Tara loopt 12.6 en daarmee maar een halve seconde sneller dan Fleur, die dit jaar voor het eerst in de 12 seconden wil gaan lopen.
Elvis Afrifa (21): Met 10.50 op de 100 meter en 6.74 op de 60 meter een belofte in atletiek. De match met Fleur? Zijn waanzinnige start! Een belangrijke verbeterpunt voor Fleur die Elvis als geen ander beheerst.
Vereniging(en):
Phanos
Sportresultaten:
Fleur Jong: WK para atletiek 2019 4e verspringen, 7e 100M. Wereldrecordhouder verspringen 5.72 meter. PR 100m 13.16s
Kika van Bergen en Henegouwen: Nederlands Indoor Kampioene 2019. PR 6.31 meter. PR 100m 11.96s
Tara Yoro: Bronzen medaillewinnar NK outdoor 2019. PR 6.26 meter. PR 100m 12.56s
Elvis Afrifa: Bronzen medaillewinnaar NK indoor 60m 2019.
Ambitie:
Elkaar op trainingskamp kunnen blijven uitdagen. Kika, Tara en Elvis willen structureel aansluiting vinden bij de Nederlandse en Europese top.
Fleur wil de 6 meter grens passeren in verspringen en onder de 13 seconden duiken op de 100 meter.
Trainingsuren:
20
Website:
Video url:
Unable to load tooltip content.