matthijs Drenth

Sportdiscipline:
Wielrennen - Wegwielrennen
Provincie:
Gelderland
Over mij:
Ik ben Matthijs Drenth, een 22 jarige topsporter en student met een handicap. Vanaf mijn geboorte heb ik een hersenaandoening waardoor ik aan de rechter zijde van mijn lichaam spastisch ben. Dit weerhoud mij er niet van om mijn hele leven al fanatiek te sporten. In mijn studententijd ben ik gaan wielrennen op een aangepaste fiets. Fietsend in de omgeving van Arnhem geniet ik van de prachtige natuur wat goed past bij mijn opleiding Land- en Watermanagement.
Een jaar geleden werd ik aangesproken in de sportschool door de fysiotherapeut van het Nederlands paraycycling team. Deze ontmoeting was mijn eerste kennismaking met de paralympische sport. Ik ontwikkel mij snel binnen de sport door met discipline,volharding en plezier veel kilometers te maken op de weg. Dit resulteerde in december 2019 in een uitnodiging voor een trainingskamp in Spanje en vanaf 01-01-2020 een 'Nationaal Talent' status.
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
​ Ja
RTC-CTO-NTC:
Weet Niet
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
RETO
Sportresultaten:
Deelname aan trainingskamp Spanje.
01-02-2020: een verbetering van 5% tijdens een selectie moment in de vorm van een tijdrit.
Ambitie:
Mijn doel is tweeledig. Mijn ambitie is om deel te nemen aan de Paralympics in Parijs 2024. Daarnaast wil ik andere mensen met een handicap inspireren om ook te gaan sporten. Want ik weet wat dit met een mens kan doen. De stip aan de horizon staat. Maar het proces hiernaartoe is minstens even belangrijk.
Aantal Trainingsuren:
15
Unable to load tooltip content.