Diede van Oorschot

Discipline:
Schaatsen - Shorttrack
Provincie:
Utrecht
Over mij:
Hoi,
Ik ben Diede van Oorschot en ik ben 16 jaar. Ik woon in Utrecht en train bij de ijsbaan de Vechtsebanen. Op mijn zesde ben ik begonnen hier te schaatsen en dat doe ik nu nog steeds. Ik doe vooral shorttrack maar daarnaast ook een beetje langebaan schaatsen. Mijn allergrootste droom is om uiteindelijk ooit Olympisch kampioen te worden. Om dit te bereiken train ik nu gemiddeld 9 keer per week bij RTC (regionaal talentcentrum) midden om zoveel mogelijk te verbeteren. In de winter schaats ik natuurlijk heel veel maar daarnaast doe ik ook nog allerlei andere trainingen zoals fietsen, hardlopen, krachttraining en droogtraining om sterker te worden en een betere conditie te krijgen.

Afgelopen jaar mocht ik na veel trainen uitkomen voor Nederland op de Jeugd Olympische spelen met shorttrack. Hier heb ik een fantastische tijd gehad en ben ik samen met mijn team op de mixed relay jeugd olympisch kampioen geworden. Dit was een geweldige ervaring en heeft mij nog meer gemotiveerd om dit later weer te kunnen bereiken op de echte Olympische spelen wat daarom dan ook mijn ultieme droom is!


Daarnaast ben ik twee jaar achter elkaar in mijn leeftijdscategorie Nederlands kampioen geworden met shorttrack en hier wil ik hier graag een derde titel achteraan plakken volgend jaar. Ook zou ik me volgend jaar weer willen plaatsen voor het EK junioren B en wil ik volgend jaar mijn eindexamen voor vwo halen. Dit kost natuurlijk heel veel tijd en vergt veel discipline. Ik heb er dan ook alles voor over mijn doelen te bereiken!

Helaas is op hoog niveau schaatsen een dure sport, je hebt veel materialen zoals ijzers, schoenen en beschermende kleding nodig. Ook moeten we zomers veel fietsen en ook dat kost veel geld. Daarbij komen ook nog de wedstrijden in het buitenland die vaak niet vergoed worden. Hierom zou ik jullie heel graag willen vragen mij te supporten om mijn doelen en dromen te bereiken door mij geld te doneren. Hierbij zal ik een van de hiernaast genoemde tegenprestaties gevn. Met deze donaties kan ik me verder verbeteren in mijn sport en helpen jullie mij de top van de wereld te bereiken!

Instagram: @diede.vo
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
Schaats vereniging Utrecht
Sportresultaten:
Goud op de mixed relay op de Jeugd Olympische Spelen 2020
Nederlands kampioen shorttrack junioren B 2020
Nederlands kampioen shorttrack junioren C 2019
Europees kampioen shorttrack junioren C 2019
Ambitie:
Mijn ambitie is om uiteindelijk Olympisch kampioen te worden
Aantal Trainingsuren:
16 uur
Instagram:
Unable to load tooltip content.