Hidde van der Meer

Discipline:
Windsurfen
Provincie:
Friesland
Over mij:
Over Mij
Goedendag,

Mijn naam is Hidde van der Meer, ik ben 16 Jaar, ik woon in Grou en ik doe aan windsurfen.

Ik windsurf nu 1.5 Jaar. Hiervoor heb ik aan wedstrijdzeilen gedaan. Ik heb 2 jaar in de kernploeg van de Optimist Club Nederland (OCN) gezeten en heb aan het Europees Kampioenschap optimist 2018 meegedaan, een evenement waar je aan mee mag doen als je bij de beste 10 van Nederland zit.

Toen ik te oud werd voor de optimist, heb ik een keuze moeten maken voor een andere zeilboot of andere watersport. In mijn vrije tijd deed ik al af en toe aan windsurfen en ik heb besloten van het windsurfen mijn belangrijkste sport te maken. Ik mocht direct aansluiten bij het regionaal trainingscentrum voor jeugd wedstrijdsurfers in Almere (RTC). Ik krijg daar training van Robert Jan van Velzen.

In 2019 heb ik deelgenomen aan het wereldkampioenschap Bic Techno in Cadiz, Spanje. Samen met mijn teamgenootje waren we de enige 2 Nederlanders en ik was de enige Nederlander onder de 17 jaar. De Bic Techno surfplank is de voorloper voor de jeugd van de Olympische RS:X . Op dit board zijn mijn grote voorbeelden Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe wereldkampioen geworden en Dorian zelfs twee keer Olympisch Kampioen.

De RS:X klasse gaat echter ingeruild worden voor het spectaculaire windfoilen. Ik heb zelf ook de overstap gemaakt naar het windfoilen. Afgelopen zomer heb ik meegedaan aan het wereldkampioenschap Formula Foil in Silvaplana, Zwitserland. Daar was ik één van de jongste deelnemers tussen de volwassen mannen. Ik doe nu net een jaar aan foilen en ben daar in de middenmoot van de zilveren vloot geëindigd. Maar hierdoor heb ik wel de aandacht getrokken van de trainers van het watersportverbond.

het geld wat ik via de crowdfunding krijg ga ik gebruiken voor de nieuwe IQFoil Jeugdset en voor extra trainingsstages in het buitenland.

Vriendelijke groet,

Hidde van der Meer, NED 352
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
Windsurfvereniging Almere Centraal
Sportresultaten:
- kampioen silvervleet EK Optimist Scheveningen 2018
- Winnaar Holland Windsurfing U17 2019
- 18 e plek Jeugd WK Formula Foil Sylvaplana 2020
- 3e NK Foil U17
Ambitie:
lange termijn--> Goud op olimishe spelen op de IQFOIL
korte termijn(2 jaar) --> Top 5 IQFOIL youth ek + Jeugd Olympishe Spelen
Aantal Trainingsuren:
11 Uur
Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.