Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Daniel Ligier

Discipline:
Autosport - Kart
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Ik ben Daniel Ligier (15) en het afgelopen jaar heb ik meegedaan aan het Franse Formule 4 kampioenschap. Geboren in Leiden, begonnen met karten bij het Nederlandse PDB Racing Team. Ik nam in 2019 deel aan drie Nederlandse kartkampioenschappen en won in de categorie GK4 Junior Nationaal. Racen is mijn passie, ik houd van de snelheid en de complexiteit van de sport: de strategie, de techniek, er komt zoveel bij kijken. Ik daag mezelf elke dag weer uit om het beste uit mezelf te halen! Op dit moment zit ik op de FFSA Academy in Le Mans, daar ga ik ook naar school om het sporten met mijn opleiding te kunnen combineren. Ik train elke dag om in topconditie te zijn voor mijn trainingen en races!
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NEE
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
FFSA
Sportresultaten:
Ondanks dat ik geen eerdere F4-race-ervaring had en veel last heb gehad van steeds terugkerende mechanische problemen, slaagde ik er tijdens mijn eerste Formule 4 raceseizoen toch in om in zes races in de top 10 te eindigen en scoorde ik mijn eerste pole position.
In 2019 won ik het Nederlandse kartkampioenschap (Junior Nationaal GK4), in 2020 werd ik 2e bij de junioren in het Franse Formule 4 Kampioenschap.
Ambitie:
In het Formule 4 Kampioenschap van 2021 eerste worden, dan doorgaan naar Formule Renault en daar kampioen worden en dan door naar Formule 3, Formule 2 en het uiteindelijke doel is natuurlijk Formule 1!
Aantal Trainingsuren:
12 uur per week als ik geen raceweekend heb, met raceweekend erbij is het gemiddeld 17 uur
Website: Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Podia, pole positions en trofeeen! Dat is mijn doel voor het Formule 4...

Afgerond
5%
Gehaald
€1.000,00
opgehaald
0
dagen over