Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Building Bridges - Team Para Atletiek

Discipline:
Atletiek
Over Ons:
Wij (Elvis, Bowien, Tara en Kika) zijn vier jonge en enthousiaste atleten in de nationale atletiektop. Elvis en Bowien zijn sprinters gespecialiseerd in de 100 en 200 meter, Tara en Kika doen aan verspringen. In 2019 was Elvis (23) de bronzen medaillewinnaar op de 60m van het NK-indoor. Bowien (22) doet al een aantal jaar mee in de nationale sprint-top, met als hoogtepunt een 5e plaats op het EK junioren op de 100m in 2017. Tara (23) was in 2020 Nederlands indoorkampioen verspringen, en in 2019 won zij de zilveren medaille op het NK outdoor. Kika (23) was in 2019 Nederlands indoorkampioen verspringen, en in 2019 stond zij bovenaan de nationale ranglijst. Naast onze sportieve bezigheden zijn wij alle vier student aan de Universiteit van Amsterdam en/of de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Onder leiding van coach Guido Bonsen trainen wij met veel plezier mee met Team Para Atletiek in Amsterdam. Team Para Atletiek is in 2017 opgericht als team voor paralympische atleten. In de afgelopen jaren hebben zich ook steeds meer valide atleten bij het team gevoegd. Inmiddels zijn wij dus de vier valide atleten van Team Para Atletiek.

Doordat wij fulltime met de paralympische atleten meetrainen krijgen wij de kans om van talent uit te groeien tot olympische topsporter. We kunnen veel leren van de paralympische sporters die al de nodige ervaring hebben op internationaal niveau. Aan de andere kant vinden de paralympische sporters het ook leerzaam om met ons te trainen. Zo springen Tara en Kika zo’n 10-15 cm verder dan hun ‘para-concurrente’ Fleur Jong (wereldrecordhouder verspringen); en zo rent Bowien iets meer dan een seconde harder op de 100m dan haar ‘para-concurrente’ Marlène van Gansewinkel (wereldrecordhouder 100m). Doordat we zo gewaagd zijn aan elkaar dagen we elkaar constant uit op de atletiekbaan en in het krachthonk. Deze bundeling van krachten is uniek, en we zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking voor grote successen op zowel paralympisch als olympisch niveau zal zorgen.

Als valide atleten zijn wij, met hulp van paralympisch atlete Fleur Jong, gestart met het project genaamd ‘Building Bridges’. Met Building Bridges zijn wij op zoek naar sponsoring en/of partners voor de valide tak in het bijzonder, om cruciale onderdelen zoals trainingsstages te kunnen verwezenlijken. Kunt u ons hierbij, op welke manier dan ook, helpen? Neem dan contact op
Geslacht:
Man
Het team is bij elkaar sinds: :
Controleren...
jan 09 2020
Aangpepast sporter(s):
Nee
Status:
  • Internationaal
RTC-CTO-NTC:
  • NEE
Vereniging(en):
Phanos
Sportresultaten:
Meerdere invidividuele NK-medailles.
Deelname EK landenteams. 5e plek EK junioren voor Bowien Jansen.
Ambitie:
In het wedstrijdseizoen staan een aantal belangrijke wedstrijden op het programma, met als hoogtepunt de Olympische en de Paralympische Spelen in Tokio. Bijna alle paralympische atleten van Team Para Atletiek hebben al voldaan aan de limiet voor de Paralympische Spelen. Wat betreft ons, de valide atleten, hebben Bowien en Elvis hun zinnen gezet op een plek in de de 4x100 meter estafetteploegen in Tokio. Daarnaast focussen wij ons op het EK landenteams en de Universiade (WK voor studenten). Ons doel op de lange termijn: individueel meedoen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Hopelijk kunnen wij dan in 2024 samen met onze para-teamgenootjes strijden voor olympische en paralympische medailles.
Trainingsuren:
20
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Wij, Elvis, Bowien, Tara en Kika, zijn vier jonge en enthousiaste atleten...

Afgerond
0%
Gehaald
€0,00
opgehaald
0
dagen over