Succesvol
0 DAGEN TE GAAN

Bo Groot Antink

Discipline:
Tennis
Provincie:
Gelderland
Over mij:
Hoihoi!
Mijn naam is Bo Groot Antink. Laat ik beginnen bij het begin. In 2001 ben ik geboren in Nederland, vervolgens ben ik met mijn gezin verhuisd naar Egypte, waar ik niet veel meer van weet. Na een jaar of twee zijn we met het gezin naar Aruba gegaan. Pas op mijn 9e zijn we weer terug gekomen in Nederland. Eenmaal in Nederland ben ik fanatiek gaan tafeltennissen. Echter met mijn 1,97m werd het erg lastig om vanuit de Nederlandse top (nr 2 in mijn categorie) door te gaan in het internationale circuit. Ik was helaas niet talentvol genoeg.
In 2015 zag ik een flyer voorbijkomen van het NK beachtennis in Scheveningen. Aangezien ik op Aruba al wat had gebeachtennist, kende ik de sport al een beetje. Nadat ik in de amateurcategorie mee heb gedaan (en iedere wedstrijd heb verloren) wist ik het zeker. Beachtennis, dat gaat het worden. Nummer 1 van de wereld worden, dat is het doel. Het heeft een aantal jaar geduurd voordat ik mee kon draaien in de top van het Nederlandse circuit. In 2018 won ik samen met mijn toenmalige dubbelmaatje het NK. Het jaar daarna lukte het, weliswaar met een andere partner, weer. Helaas is het NK afgelopen jaar niet doorgegaan. Van 2018 tot nu, heb ik een aantal internationale ITF toernooien gewonnen. Daarmee is mijn hoogste ranking op de internationale lijst 130 geworden.
Ongeveer 7 maanden geleden, vond ik het tijd om de volgende stap te gaan zetten. Daarom ben ik samen gaan werken met een kracht en conditietrainer (van o.a NOC NSF). Sinds dat moment heb ik mijn baan opgezegd om me fulltime te gaan focussen op het beachtennis. Met als doel om binnen 3 jaar de top 10 van de wereld te halen.
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NEE
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
Beachfabriek
Sportresultaten:
2018
- Winnaar NK
- Winnaar ITF BT10 Realogis Open Germany
2019
- Winnaar NK
- 7e plaats EK Bulgarije
2020
- Toernooien gecancelled
vanwege coronapendemie
2021
- Halve finale ITF BT50 Dubai
- Finale ITF BT50 Gran Canaria
Ambitie:
Top 10 van de wereld binnen 3 jaar. Met een zekere knipoog naar de nummer 1 positie.
Aantal Trainingsuren:
17
Website: Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Hoi! Mijn naam is Bo Groot Antink. Iedere gedoneerde euro zal ik...

Succesvol
100%
Gehaald
€500,00
opgehaald
0
dagen over