Jouw Talentboek!

Basis informatie
Discipline:
Schaatsen - Kunstrijden

Other Details
Over Ons:
Michel Tsiba, geboren op 21-12-1997 en Daria Danilova, geboren op 08-09-2002, in mei 2018 hadden de twee het besluit genomen om samen een team te vormen en Nederland te vertegenwoordigen in het paarrijden.

Michel kwam in aanraking met de sport doordat zijn zus kunstschaatste en hij als klein jongetje steeds meeging naar de ijsbaan. Na een tijdje wilde hij zelf ook in actie komen, alleen dan bij het ijshockey. Michel werd teleurgesteld toen hem bij de ijshockey werd verteld dat hij eerst het schaatsen onder de knie moest krijgen, bij de kunstschaatsclub kon hij dit het snelst leren, daarna kon die terug keren bij het ijshockey team. Onder de knie kreeg hij het schaatsen zeker, maar van een terugkeer naar het ijshockey was geen sprake. Michel groeit uit tot een van de Elite rijders van Nederland, en maakt in 2018 het besluit om uit te komen in de discipline paarrijden met Daria Danilova met op oog de Olympische spelen in Peking in 2022.

Daria Danilova begon haar carrière op 3 jarige leeftijd in Moskou, omdat er vlak bij haar huis een ijsbaan geopend werd. Ze werd gelijk verliefd op de sport. Als jong talent maakte ze veel progressie, zij werd in 2017 gescout door het succesvolle coaching team van Nina Mozer waardoor zij in 2017 de overstap naar het paarrijden maakt. Nadat met haar eerste partner niet alles verliep zoals gepland kreeg ze in 2018 een aanbod om met Michel te gaan rijden, na een oefentraining waren ze er samen gelijk over uit, dit is onze toekomst, wij gaan Nederland terug de kunstrijtop in brengen!
Geslacht:
Gemengd
Het team is bij elkaar sinds: :
Controleren...
juni 01 2018
Aangpepast sporter(s):
Nee
Status:
  • Internationaal
RTC-CTO-NTC:
  • NEE
Vereniging(en):
AIJC
Sportresultaten:
Nederlands Kampioen Kunstrijden 2020 (discipline paarrijden)
16e plek op het EK 2020 in Graz, Oostenrijk
22e plek op het WK 2021 in Stockholm, Zweden
Ambitie:
Olympische Spelen 2022 & 2026
Trainingsuren:
30
Website:
Instagram:
Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


In maart grepen wij naast een Olympisch ticket door een teleurstellend WK...

Afgerond
69%
Gehaald
€2.080,00
opgehaald
0
dagen over