Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Nika Osipova

Discipline:
Schaatsen - Kunstrijden
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Beste allemaal!

Mijn naam is Nika Osipova. Ik ben 20 jaar oud. Ik doe aan kunstschaatsen (paarrijden). Sinds kort vertegenwoordig ik Nederland op Internationale wedstrijden.

Ik ben geboren in St. Petersburg, Rusland. Mijn eerste stappen op het ijs heb ik op 4-jarige leeftijd gezet, sindsdien werd ik verliefd op kunstschaatsen en heb ik het ijs nooit verlaten.

Van jongs af aan droomde ik ervan om paarrijden te doen, moeilijke elementen te leren en op te treden op de grootste wedstrijden. Op 13-jarige leeftijd kwam mijn droom uit, ik ging over naar paarrijden en leerde veel leuke en mooie elementen bij beroemde paarrij- coaches zoals Tamara Moskvina, Oleg Vasiliev, Lyudmila en Nikolai Velikov. Ik had de unieke mogelijkheid om samen te trainen met hun pupillen die Olympische en Wereldkampioenen waren.

Helaas door blessures en andere omstandigheden eindigde mijn samenwerking met een partner in Rusland. Maar ik wilde echt doorgaan met schaatsen en meedoen aan competities op het hoogste niveau.

Het vinden van een geschikte kunstschaatspartner is niet eenvoudig en ik heb over de hele wereld gezocht. Dus afgelopen zomer stond mijn leven op zijn kop en kwam ik in Nederland terecht bij een jongen uit Den Haag: mijn Nederlandse partner Dmitry Epstein! Elke dag trainen we erg hard. De enorme passie voor het kunstschaatsen die ik en mijn schaatspartner hebben helpt ons op weg naar de hoogste resultaten (het EK, WK, Olympische Spelen). Pas met 6 maanden samen hebben we al héél ruim de kwalificatiepunten voor het WK binnen en de beste score van Nederland neergezet op de korte kür. Met maar 1 wedstrijd!

Daarnaast studeer ik aan de bekendste sportuniversiteit voor kunstrijden te St. Petersburg, Rusland, voor kunstschaatscoach. Ik vind Nederland, de Nederlandse cultuur erg leuk. Ik ben nu ook de Nederlandse taal aan het leren. In de toekomst droom ik ervan om hier te werken, les te geven en er alles aan te doen om de populariteit van kunstschaatsen te vergroten en getalenteerde jongens en meisjes te helpen bij het behalen van sportsucces!
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Internationaal
Sportclub:
Haagsche IJsclub Houtrust
Sportresultaten:
Challenge Cup 2021 te Den Haag 6 plaats
Ambitie:
Finale EK, WK, Deelname aan Olympische spelen
Aantal Trainingsuren:
20-30
Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Ons doel voor het seizoen 2021-2022 is om Nederland te vertegenwoordigen...

Afgerond
85%
Gehaald
€8.120,00
opgehaald
0
dagen over