Loes Ebeling Koning

Discipline:
Tennis
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Ik ben Loes, 15 jaar, ik tennis sinds mijn zesde. Ik begon met tennissen omdat mijn hele familie tennist en ik voor mijn zesde al elk weekend uren tegen het muurtje aan het tennissen was en nooit naar huis wilde omdat ik het zo leuk vond. Ik begon met trainen op het Spieghel bij Joris Onverwagt en dat doe ik nog steeds. Daarnaast train ik sinds enkele jaren bij tennisschool van Tjerk Bogstra en Tom Kempers (BK) en een keer per week op het NTC (Nationaal Trainingscentrum) bij de Nederlandse Tennisbond. En een uur per week train ik fysiek bij Barbara de Loor. Totaal bijna 20 uur per week.

Toen ik 10 was, speelde ik mijn eerste jeugdranglijsttoernooi. Al snel speelde ik die toernooien in de hoogste categorie en heb er veel gewonnen. Van mijn geboortejaar sta ik al sinds mijn 12e afwisselend in de top 2 of 3. Internationaal begon ik op mijn 11e met Tenniseurope toernooien. In 2018 deed ik mee met de Head Summercup van Tennis Europe U12, om met het nationale team voor Nederland te spelen. We kwalificeerden ons voor de finale in Corsica, dat was super leuk. In 2020 deed ik weer mee met de landencup van Tenniseurope, toen U14. We speelden in Rusland, Kazan, maar kregen meteen hele sterke tegenstanders. Het was wel mooi om mee te mogen maken. Ik heb veel TennisEurope toernooien gespeeld en daarbij meerdere keren de finale gehaald (singel en dubbel).

Inmiddels heb ik mijn eerste ITF junior gespeeld en wil daar nog veel vaker aan meedoen om internationaal ervaring op te doen en moeilijke wedstrijden te spelen om beter te worden. Ook is het handig om je ranking internationaal te verbeteren. Ook wil ik veel NRT's gaan spelen (Nationale Ranglijsttoernooien voor senioren).

Door corona is het moeilijker om wedstrijden te spelen, maar ik blijf hard trainen om mezelf beter te maken. Dankzij mijn topsportstatus van NOC NSF ben ik LOOT-leerling op een LOOTschool (Comenius in Hilversum). Zij houden rekening met mijn trainingen bij de indeling van het schoolrooster en als ik weg ben voor toernooien. Ik ben heel blij dat dit zo kan.

Mijn favoriete ondergrond is gravel, want het is buiten en je moet op gravel hard werken om je wedstrijden goed te spelen.


Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Belofte
Sportclub:
G.L.T.C. Het Spieghel en BK Tennis Academy
Sportresultaten:
Finale singel NOJK 2018
Finale Summercup Landentoernooi 2018
Finales en winst Jeugdranglijsttoernooien 2016 - 2020
Finale singel TEU14 2019, TEU14 2020
Diverse dubbelfinales TE U14, winst TE U14 2020
Ambitie:
Tennis vind ik super leuk om te doen, daarom maak ik daar veel tijd voor. Ik wil proberen in de top 200 van de wereld te komen en mee te kunnen doen aan een grandslam zoals Wimbledon.
Aantal Trainingsuren:
19
Instagram:
Unable to load tooltip content.