Loes Ebeling Koning

Discipline:
Tennis
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Hoi, Ik ben Loes, 15 jaar, ik tennis sinds mijn zesde. Mijn doel voor de komende jaren is in de top 100 van bij de ITF Junioren U18 te komen. Daarvoor moet ik heel veel ITF toernooien spelen. Dat betekent dat ik soms ook naar het buitenland moet. Het komende jaar zal ik twee of drie keer een reeks ITF juniors in het buitenland spelen. Een reis naar het buitenland kost inclusief coach en verblijf ongeveer 3.000 euro. Om bijvoorbeeld twee ITF tennis reizen te maken, heb ik 6.000 euro nodig. Dat is mijn doel van deze crowdfunding, Elke bijdrage helpt hierbij, ik zou het super vinden als je me wil helpen om dit te kunnen doen!

Hoe het begonnen is

Ik begon met tennissen omdat mijn hele familie tennist en ik voor mijn zesde al elk weekend uren tegen het muurtje aan het tennissen was en nooit naar huis wilde omdat ik het zo leuk vond. Ik begon met trainen op het Spieghel bij Joris Onverwagt en dat doe ik nog steeds een keer in de week. Daarnaast train ik sinds enkele jaren bij tennisschool van Tjerk Bogstra en Tom Kempers (BK) en twee keer per week op het NTC (Nationaal Trainingscentrum) bij de Nederlandse Tennisbond. En ook train ik een uur fysiek bij Barbara de Loor. Totaal bijna 20 uur per week.

Spelen op nationaal niveau en start internationaal

Toen ik 10 was, speelde ik mijn eerste jeugdranglijsttoernooi. Al snel speelde ik die toernooien in de hoogste categorie en heb er veel gewonnen. Van mijn geboortejaar sta ik al sinds mijn 12e afwisselend in de top 2 of 3. Internationaal begon ik op mijn 11e met Tenniseurope toernooien. In 2018 deed ik mee met de Head Summercup van Tennis Europe U12, om met het nationale team voor Nederland te spelen. We kwalificeerden ons voor de finale in Corsica, dat was super leuk. In 2020 deed ik weer mee met de landencup van Tenniseurope, toen U14. We speelden in Rusland, Kazan, maar kregen meteen hele sterke tegenstanders. Het was wel mooi om mee te mogen maken. Ik heb veel TennisEurope toernooien gespeeld en daarbij meerdere keren de finale gehaald (singel en dubbel).

Internationale toernooien

Inmiddels heb ik mijn eerste ITF junior U18 toernooien gespeeld en wil dat dus nog veel vaker doen om internationaal ervaring op te doen en moeilijke wedstrijden te spelen om beter te worden. En om mijn ranking internationaal te verbeteren. Zo heb ik na de eerste paar ITF Juniors deze zomer al lekker veel punten verdiend voor de ITF Junior ranglijst, in 4 weken steeg ik van plaats 3000 naar 786 (juli 2021). Inmiddels (oktober 2021) sta ik op plaats 487!

Ook wil ik NRT's gaan spelen (Nationale Ranglijsttoernooien voor senioren) als dat past in het programma.

Veel trainen om steeds beter te worden

Door corona was het moeilijker om wedstrijden te spelen, maar ik ben hard blijven trainen om mezelf beter te maken. Nu speel ik weer heel veel toernooien. Dankzij mijn topsportstatus van NOC NSF ben ik LOOT-leerling op een LOOTschool (Comenius in Hilversum). Zij houden rekening met mijn trainingen bij de indeling van het schoolrooster en als ik weg ben voor toernooien. Ik ben heel blij dat dit zo kan.

Mijn favoriete ondergrond is gravel, want het is buiten en je moet op gravel hard werken om je wedstrijden goed te spelen.

Wat is mijn tegenprestatie? Ik kom graag vertellen over mijn droom, wat ik daar allemaal voor doe en hoe mijn dag eruit ziet. Ik vind het ook leuk een demonstratiewedstrijd of clinic te spelen.

Wil je meer weten over mijn tennis, stuur me dan een dm via mijn Instagram account of via lebelingkoning@gmail.com

Dank je wel!
Geslacht:
Vrouw
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Belofte
Sportclub:
G.L.T.C. Het Spieghel en BK Tennis Academy
Sportresultaten:
Winnaar dubbel ITF U18 Hilversum, juli 2021
Kwartfinale ITF U18 Hilversum, juli 2021
Halve finale ITF U18 Rotterdam, juli 2021
Finale dubbel ITF U18 Rotterdam, juli 2021
Halve finale ITF U18 The Hague, juli 2021
Winnaar Zilver Junioren Tour U16, juni 2021
Rondewinst / eerste ITF punten ITF U18 Eindhoven, juli 2021

Kwalificatie hoofdtoernooi ITF U18 Eindhoven, sept 2020
Finales en winst dubbel Tennis Europe U14 2020
Halve finales jeugdranglijst toernooien en Nederlandse kampioenschappen 2020

Finales singel en dubbel Tennis Europe U14 2019
Winnaar dubbels diverse Jeugdranglijsttoernooien

Tweede plaats Overdekte Nederlandse Jeugdkampioenschappen U12 2018
Winnaar diverse Jeugdranglijsttoernnooien U12
Finale Summercup Landentoernooi U2 2018

Ambitie:
Tennis vind ik super leuk om te doen, daarom maak ik daar veel tijd voor, doe er alles voor om zo goed mogelijk te worden. Ik wil proberen in de top 200 van de wereld te komen en mee te kunnen doen aan een grandslam zoals Wimbledon. Maar dan moet ik eerst zorgen dat ik in de top 100 bij de ITF junioren kom.
Aantal Trainingsuren:
19
Instagram:
Unable to load tooltip content.