Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Buruk Zeru Kesete

Discipline:
Basketball
Provincie:
Gelderland
Over mij:
Mijn naam is Buruk Zeru Kesete
12 jaar
Woonachtig in Barneveld

Mijn verleden
3 jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen via mijn broer Haben door middel van gezinshereniging. Met mijn vader en mijn broer Sami en mijn zus Hana. Wij komen oorspronkelijk uit Eritrea en zijn gevlucht vanwege het regime, daarnaast konden wij niet in het openbaar geloven wat wij wilde. We hebben een aantal jaren in Sudan gewoond. In Nederland komen was spannend omdat ik niemand kende en niet wist hoe de dingen in Nederland werken. Voordat ik in Nederland kwam hield ik van sport. Ik voetbalde veel met mijn vrienden.

Basketball
Mijn broer Samiël begon eind 2019 met basketball bij Tower Jumpers in Barneveld. Hij vond het erg leuk en nam mij ook weleens mee naar het basketball pleintje. In de zomer van 2020 was ik op het pleintje en de trainer van Tower Jumpers kwam naar mij toe met de vraag of ik mee wilde trainen. Dit leek mij wel leuk!

Al snel bleek dat basketballen mij goed ligt! Ik mocht meteen meedoen bij u12 en u14. Na enkele wedstrijden gespeeld te hebben stopte helaas het seizoen door de Covid maatregelen. Echter, de trainer was zo onder de indruk van mijn vooruitgang dat hij contact heeft opgenomen met Landstede Basketball in Zwolle. Na een paar try-outs ben ik geselecteerd voor het landelijk spelende u14 team en ga ik naar het Centre for Sports Education!

Mijn doelen
Ik wil graag de top bereiken met basketball en goed mogelijk voorbereid worden op een carrière als topsporter. Daarnaast zie ik sport ook als onderdeel van mijn persoonlijke ontwikkeling en denk ik veel te leren van het spelen bij een professioneel georganiseerde club als Landstede in Zwolle.

Financien
Nu ik de stap mag maken naar het RTC in Zwolle gaan de kosten ineens sterk omhoog, bijvoorbeeld contributie, vervoer(!), schoenen en kleding. Als gezin kunnen wij ons dit helaas niet veroorloven. We hebben om die reden contact gezocht met Yvonne van Gennip.
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
Basketball Academy Zwolle
Sportresultaten:
Geselecteerd voor RTC Basketball Academy Zwolle
Ambitie:
Mijn ambitie is om van mijn hobby mijn beroep te maken en als topsporter door het leven te gaan. Natuurlijk zou het fantastisch zijn om door te breken bij Zwolle en dan naar een internationale topclub te gaan.
Aantal Trainingsuren:
20
Instagram:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel