Jelle Rieff

Discipline:
Schaatsen - Langebaanschaatsen
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Ik ben Jelle Rieff, ik heb de topsportstatus en schaats bij Talent Team zuidwest. Ik ben op mijn 11de begonnen met schaatsen bij DKIJV. Ik hockeyde in het begin ook nog in de C1 bij HCY maar moest op een gegeven moment een keuze maken. Dat was geen moeilijke keuze: het werd langebaan schaatsen. Ik kwam in onze clubselectie bij ANCO en werd vier jaar geleden geselecteerd voor de opleidingsploeg van het Gewest. Ik werd Zuid-Hollands Kampioen en haalde 3 vierde plaatsen op het NK Sprint en werd vijfde op het NK Mass Start.

Vorig jaar startte ik in het Talent Team zuidwest. Helaas kwam corona om de hoek kijken. Ik hoop het komende jaar weer lekker te kunnen vlammen. Ik ben er op gebrand om dit jaar eindelijke die 36'er te rijden op de 500m. Verder wil ik de top drie halen op het NK Sprint en een top-10 notering bij het NK Allround.

Ik train 6 dagen in de week en zo'n 20 uur per week. Ik schaats (in het winterseizoen), ik skeeler, wielren, doe aan krachttraining en aan hardlopen om me goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Topsport is echter een dure hobby. Ik wil graag een wattagemeter voor mijn racefiets kopen en ook nieuwe schaatschoenen staan nog op mijn verlanglijstje. En dan heb ik het nog niet over alle andere kosten die mijn ouders moeten maken om mij te kunnen laten schaatsen zoals contributie, wedstrijdgeld, sportkleding en alle kilometers die ze rijden om mij van en naar trainingen en wedstrijden te brengen.
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Topsportstatus
Sportclub:
KNSB Talent Team zuidwest en DKIJV
Sportresultaten:
4e eerste 500m NK Sprint 2019-2020
4e tweede 500m NK Sprint 2019-2020
6e NK Sprint Eindklassement 2019-2020
5e NK Mass-start 2019-2020
1e Zuid Hollands Kampioenschap Allround 2019-2020
3e Zuid-Hollands Kampioenschap Allround 2018-2019
Ambitie:
Mijn ambities zijn om tot de top van Nederland te behoren en uiteindelijk Nederland te mogen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.
Aantal Trainingsuren:
20 uur per week
Website: Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.