56% van €1.500,00
25 DAGEN TE GAAN

Jareth Van der Weijden

Discipline:
Badminton
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Laat ik mijzelf eerst even voorstellen, ik ben Jareth van der Weijden, een sportieve jongen van 19 jaar. Momenteel volg ik een sportopleiding bij het CIOS Rijn Ijssel in Arnhem en ik hoop hier in de toekomst mijn diploma te behalen, want een grote wens van mij is om later mensen met een lichamelijk beperking te mogen motiveren om te gaan sporten. Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik namelijk hoe belangrijk, maar ook hoe fijn dit kan zijn.

Door zuurstof gebrek bij mijn geboorte heb ik een hersenbeschadiging opgelopen. Hierdoor heb ik een lichamelijke beperking genaamd Cerebrale Parese Hemiplegie Links. Ondanks mijn lichamelijke beperking heb ik mijzelf nooit ergens door belemmerd gevoeld en heb ik altijd gedaan wat ik leuk vind en alles wat ik wil doen.

Al heel mijn leven ben ik een sportieve en actieve jongen. Ik heb diverse sporten beoefend. Op mijn 11de ben ik op het revalidatiecentrum in aanraking gekomen met Badminton en ik was meteen gek van deze sport. In 2015 ben op begonnen met badminton lessen bij onze badminton vereniging in ons dorp Woubrugge (Smash 70). Door een bezoek aan het NOC NSF talentendag in 2017 ben ik door de toenmalige bondscoach geattendeerd op de diverse toernooien in Nederland van het Para-Badminton en in januari 2018 speelde ik mijn eerste toernooi waarna er vele volgden, o.a. het Nederlandse Kampioenschap die ik mijn eerste jaar direct won (wel in de klasse B). Door deze winst speelde ik mijn tweede jaar al in klasse A, dit is het hoogst haalbare in Nederland.
Tevens ben ik in deze tijd begonnen met badminton lessen van Ilse van den Burgwal. Dankzij haar hulp heb ik in januari 2020 heb ik mijn classificatie behaald in Nederland.
In maart 2020 zou ik mijn internationale classificatie gaan doen, maar helaas kon dit door Covid-19 niet gaan. Maar voor mijn sport was dit geen belemmering en in de zomer van 2020 ben ik door Badminton Nederland gevraagd om te komen trainen in het team van de Nederlandse Para Badminton Selectie. Ik heb direct dit aanbod aangenomen en woon en train nu op het Topsportcentrum Papendal in Arnhem.
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
07 juni 2002
Aangepast sporter:
​ Ja
RTC-CTO-NTC:
CTO
(sport)Status:
Topsportstatus
Sportclub:
SV Roac
Sportresultaten:
2e plek in de gemengd dubbel Utrechts aangepastbadminton toernooi 2018
Nederlands Kampioen 2018 Klasse B heren enkel staand
3e plek Heren dubbel Nederlandse Kampioenschappen 2018
2e plek heren dubbel Nederlandse Kampioenschappen 2019
2e plek heren enkel BC Bever Para-badminton toernooi 2019
2e plek Heren Dubbel BC Bever Para-badminton toernooi 2019
3e plek Heren Enkel BC Duinwijck Para-badminton toernooi 2019
1e plek Heren Dubbel BC Duinwijck Para-badminton toernooi 2019
Para-Sporter van het jaar regio Kaag en Braassem 2019 (2021 ontvangen ivm. Corona)
3e plek Heren Dubbel Utregs-Para-badminton toernooi 2020
Ambitie:
Mijn droom doel is het behalen van de Paralympische spelen in zowel het enkel spel als in de mix.
Tevens zou ik heel graag een podiumplek willen behalen op het EK en het WK
Aantal Trainingsuren:
13
Facebook:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Meedoen aan internationale toernooien in het Para-Badminton

56%
Gehaald
€833,81
opgehaald
25
dagen over