30% van €1.500,00
28 DAGEN TE GAAN

Christina Heck

Discipline:
Judo
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Wat leuk dat je op mijn pagina kijkt! Ik ben Christina, 21 jaar oud en doe aan judo. Dit doe ik al sinds dat ik zes jaar ben met heel veel plezier. Naast het judoën zit ik in het vierde jaar van de opleiding Sportkunde aan de Haagse Hogeschool.

Judo is mijn grootste passie. Ik draai elke dag met veel plezier m’n kracht- en judotrainingen. In mijn judo carrière heb ik helaas wel veel tegenslagen gehad. Veel blessures, waarvan een gescheurde kruisband mij het langste uit het spel heeft gehouden. Ik heb ondanks alle tegenslagen nooit gedacht aan stoppen, zelfs terwijl artsen het verder judoën eigenlijk afraadden door slijtage op lange termijn. Eind juni dit jaar heb ik nog mijn meniscus gescheurd. Hieraan ben ik gelukkig vrij snel geopereerd, waardoor ik in september mijn eerste wedstrijd kon draaien! Tijdens iedere tegenslag werd voor mij weer duidelijk hoeveel judoën voor mij betekent.

Ook het afgelopen judo seizoen zat vol onzekerheden. De toernooien die in eerste instantie zouden plaatsvinden, bleken uiteindelijk niet door te gaan. Mijn laatste junioren jaar (-21) was in 2020, deze heb ik helaas helemaal niet kunnen judoën door de pandemie. Nu kom ik uit in de categorie onder de 23 jaar. Echter zijn de komende Europese toernooien waar we aan deelnemen, senioren toernooien.

Na een lange tijd naar uitgekeken te hebben stond ik 11 september 2021 eindelijk weer op de mat voor mijn eerste wedstrijd. Dit waren de voorrondes voor het NK senioren. Na 1,5 jaar zonder wedstrijden was dit erg spannend. Ik wist me te plaatsen voor mijn eerste NK senioren, op 3 oktober 2021. Daarnaast heb ik mijn eerste internationale senioren toernooi, European Open in Sarajevo, mogen judoën op 19 september. Hier verloor ik de strijd om brons en werd ik 5e. Ik ben blij dat ik na zo'n lange en onzekere periode weer de kans kreeg om internationaal te judoën en ik ben zeker tevreden met het resultaat. Ik kan niet wachten om meer wedstrijden te judoën en mezelf te verbeteren zodat ik de volgende keer een medaille mee naar huis kan nemen.

Helaas is het momenteel door de corona protocollen een stuk duurder om deel te nemen aan een European Open/ Cup. De prijs van één toernooi is rond de €1100. Ik ben nu geselecteerd voor de European Open in Malaga, die plaatsvindt op 24 oktober 2021. Om hier aan deel te nemen moet ik weer een groot bedrag neerleggen.

Alle hulp hierbij wordt super erg gewaardeerd!
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Het opgehaalde bedrag zal bijdragen aan mijn deelname aan de European...

30%
Gehaald
€445,00
opgehaald
28
dagen over