Daan Stam

Discipline:
Skiën - Snowboard
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Ik ben Daan Stam (16 jaar) en snowboard vanaf mijn 5e jaar. Op mijn 8e heeft mijn Italiaanse snowboardleraar aangegeven dat ik van snowboarden mijn sport moet maken. Dit liet ik mij geen 2x zeggen! Ik ben begonnen met Alpine boarden in combinatie met Freestylen, dit heb ik ongeveer 2 jaar
gedaan. Toen ik 10 was ben ik op het NK in Laax in aanraking gekomen met Snowboardcross, ik wist daar meteen dat ik hiermee verder wilde gaan. Snowboardcross is een zeer spectaculaire discipline waarbij vier tot zes boarders gelijktijdig tegen elkaar strijden over een course die bestaat uit bochten, schansen, rollers en hoogteverschillen, met als doel als eerste de finishlijn te bereiken. De twee beste atleten gaan door naar de volgende ronde tot dat de finale gereden wordt.

Het is mij ook gelukt om mijn eindexamen aan het Thorbecke College in 1 keer te behalen, ondanks dat ik de afgelopen jaren weinig op school ben geweest en het merendeel van mijn tijd in Oostenrijk heb doorgebracht. Dit is gelukt middels zelfstudie en gelukkig ook docenten die mij support hebben gegeven. Dit zie ik gelukkig nu ook terug op het Johan Cruyff College waar ik nu de opleiding Sport & Business volg.

Momenteel woon ik van 1 oktober tot half april in Aschau im Zillertal te Oostenrijk bij Whay Ain’t you. Daarnaast heb ik mij sinds dit seizoen ook aangesloten bij het Roemeense SBX team, voordeel hiervan is dat de coach recent uit het World Cup circuit komt en ik ontzettend veel van hem kan leren.

Ik train in de winter 6 dagen in de week in de sneeuw, daarnaast ook 6 dagen fysieke training in de avond.
Geslacht:
Man
RTC-CTO-NTC:
NEE
(sport)Status:
Belofte
Sportclub:
Dutch SBX Team / Why Ain't You
Sportresultaten:
De afgelopen 6 seizoenen heb ik veel internationale wedstrijden gereden met zeer mooie resultaten (veel podiumplekken), enkele voorbeelden hiervan zijn;
Nederlands Kampioen SBX U15, 1e plek
Audi Snowboardseries U15, 1e plek
1e plek SBX Trophy U15 overall 2020

De laatst genoemde is een serie van meerdere wedstrijden op diverse locaties in de alpen waarbij er ruim 10 landen vertegenwoordigd zijn.
Ambitie:
Mijn ultieme doel zijn de Olympische Spelen

Tussentijdse doelen zijn Europa Cups rijden, daar ga ik dit seizoen mee starten, volgend doel is World Cups rijden. Tevens wil ik dit jaar naar de Jeugd Wereld Kampioenschappen.
Aantal Trainingsuren:
42 uur
Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.