Mick Vos

Sportdiscipline:
Baseball
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Beste sportliefhebbers,

Wat gaaf alleen al dat ik hier mijn verhaal mag doen als een van de honkbaltalenten van Nederland. Mijn grote ambitie en droom is honkballen in the States. Dat gaat natuurlijk niet zomaar, lees hier mijn verhaal en kom erachter wat ik er allemaal voor doe om dit te bereiken en denk er misschien eens over na om mij een handje te helpen met het waarmaken van mijn droom!

Ik ben Mick Vos, 16 jaar en speel honkbal. Op mijn 5e ben ik begonnen met honkbal bij the Islanders in Oude Tonge en doe het inmiddels al 10 jaar. Deze sport ben ik gaan doen omdat er een keer een instuif was van de voetbal en de honkbal. Met beide sporten mocht ik kennis maken maar ik vond het helemaal niets om achter een bal aan te rennen en wilde eigenlijk het liefst de bal zo hard mogelijk weg slaan. Op mijn 12e ben ik in Rotterdam gaan spelen en 3 jaar later heb ik me ontwikkeld tot een vaste waarde in het Nederlands U16 honkbalteam en hebben we samen vorig jaar de Colt League European Zone en de Colt League World Series gewonnen. Daarnaast ben ik ook in 2017 Nederlands kampioen geworden. Wat mij het meest triggert om honkbal na 10 jaar en zoveel avonturen nog steeds te spelen? “het spelletje zelf”. Het spel honkbal is erg lastig en altijd kom je wel in een situatie die je uitdaagd en je een oplossing moet zoeken om op een creatieve manier een uitje (0) te maken of om de bal zo ver mogelijk te slaan. Dus dat is waarom ik het spel nog steeds zo ongelooflijk gaaf vind!

Op dit moment studeer ik HAVO op het Caland Lyceum in Amsterdam. Het Caland Lyceum is een LOOT school waar heel veel verschillende topsporters op zitten. Zo'n school geeft je ruimte om 2x per dag te trainen en daarnaast nog je diploma te halen.
Sinds november ben ik onderdeel geworden van het CTO honkbal (Centrum voor Topsport en Onderwijs) waar ik 2x per dag train, naar school ga en woon. Ik woon dus nu met mijn 16e op mijzelf. Op het CTO zitten 16 talentvolle honkballers, uit heel Nederland, die allemaal een ambitie hebben om in het buitenland te honkballen. Het programma is een unieke kans om met behulp van NOC*NSF en de KNBSB ons maximaal voor te bereiden op onze internationale ambities.

Helaas is het deelnemen aan het CTO niet gratis. Er komen veel kosten bij kijken, denk aan: huur van de kamer, maaltijdvoorziening, boodschappen, sportkleding, trips en reizen. Ook hebben we dit jaar flink wat trainingskampen en toernooien op de planning staan. Met als belangrijkste toernooi het EK. Jammer genoeg zijn het verblijf en de reizen er naar toe niet gratis. Er is een flink totaal bedrag nodig om voor voorbereidingen van zulke grote toernooien trainingskampen te organiseren waar wij ons heel even optimaal kunnen focussen op het teamverband en honkbal. Daarom heb ik jullie hulp hard nodig. De kosten zijn vrij hoog en wij zijn afgelopen zomer met het Nederlands team U16 naar Amerika gegaan en toen hebben wij ook gebruik gemaakt van Talentboek en hebben we gezien dat we met dit initiatief de kosten flink omlaag kunnen brengen.

Dus bij deze vraag ik of jullie mij van harte willen helpen met het waarmaken van mijn dromen en ambities en hoop ik dat jullie mij kunnen steunen met het verder ontwikkelen van mijn honkbal carrière tot dusver.
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
24 dec 2001
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
CTO
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
Unicorns Rotterdam
Sportresultaten:
2014: 2e NK
2015: 2e aspiranten elite honkbal academies
2016: MLB camp Europe U15 (Regensburg)
2017: COLT League European Zone champions
2017: COLT League World Series champions
2017: 1e junioren elite honkbal academies
Ambitie:
Mijn ultieme droomdoelen zijn de Olympische Spelen en de World Baseball Classic als toernooien. En als competitie wil ik de Major League Baseball halen. Dat is de hoogste honkbalcompetitie te wereld.
Aantal Trainingsuren:
18
Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.