Lara van Loon

Discipline:
Basketball
Provincie:
Gelderland
Over mij:
Mijn naam is Lara van Loon en ik ben 16 jaar oud. Sinds december 2016 doe ik aan rolstoelbasketbal. Voor het rolstoelbasketbal was korfbal mijn passie. Een aangeboren heupafwijking en een kromming in mijn wervelkolom stonden echter in de weg. Zo’n drie jaar geleden kreeg ik daar zo veel last van dat ik steeds minder ging sporten.

Totdat ik kennis maakte met het rolstoelbasketbal tijdens de Olympic Experience in De Haag dat we met ons korfbalteam bezochten. Ik was direct verkocht. Dit wil ik gaan doen als ik niet meer “normaal” kan sporten. En dat ging sneller dan ik dacht. Een paar maanden later moest ik stoppen met korfbal door te veel pijn.

Ik ben gaan kijken bij een club in Hengelo, was nog net zo enthousiast over de sport als bij de Olympic Experience en werd direct lid. Na een jaartje bij Hengelo gespeeld te hebben vertrok ik naar een club in Ermelo. Rond die tijd ben ik gevraagd voor u18. Deze trainingen zijn 1x in de maand op Papendal, verder ben ik ook gestart bij de basketbal academie in Ermelo, deze trainingen zij elke zondag.

Tot mijn verbazing werd ik op goede vrijdag gebeld of ik mee wou trainen met het Nederlands rolstoelbasketbalteam, dit dames team was volop bezig met hun doel; goud halen op het WK. Dit hebben ze uiteindelijk gehaald!

Het is in het begin allemaal heel snel gegaan, van alleen maar kunnen scoren en niet wetende welke kant je op moet tijdens een wedstrijd naar voluit meetrainen met en Nederlands rolstoelbasketbal team. Die switch is ontzettend snel gegaan, sommige mensen denken te snel. Het liefst willen we het allemaal in een keer goed kunnen doen, dat lukt niet, om goed te kunnen zijn heb je tijd, middelen en de goede motivatie nodig.

Na een passie voor korfbal ben ik, door tegenslagen wijzer geworden, in no-time mee gaan trainen met de Nederlandse top van het rolstoelbasketbal. Dat geeft mij bijzonder veel voldoening en nieuwe doelen, deelnemen aan de paralympische spelen.

Geslacht:
Vrouw
Geboortedatum:
04 feb 2002
Aangepast sporter:
​ Ja
(sport)Status:
Internationaal
Sportclub:
Devedo
Sportresultaten:
-
Ambitie:
Ik zou natuurlijk heel graag willen deelnemen aan de paralympische spelen. Maar eerst zou ik heel graag fulltime willen trainen op papendal en meedoen aan een toernooi in het buitenland.
Aantal Trainingsuren:
18
Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.