Succesvol
0 DAGEN TE GAAN

Dennis Koppen

Discipline:
Badminton
Provincie:
Flevoland
Over mij:
Mijn naam is Dennis Koppen, ik ben 17 jaar oud en ik doe aan badminton. Ik was als kleine jongen al te vinden op de badmintonbaan. Veel familieleden beoefenden badminton en ik ging dan ook altijd mee. Toen ik drie of vier jaar oud was had ik dus al een badmintonracket in mijn hand.

Badminton is een snelle sport en ook zeer intensief. Mijn week bevat circa 22 trainingsuren, waaronder baantraining, maar ook kracht- en looptrainingen. Daarnaast speel ik veel toernooien. Zo ben ik afgelopen jaar door heel Europa gereisd om punten te scoren voor de BWF Junioren ranglijst. Alles om mijn doel op de korte termijn te behalen: de Jeugd Olympische Spelen later dit jaar in Buonos Aires! We zitten nu midden in het kwalificatietraject en het ziet er goed uit voor mij: ik sta momenteel 15e op de 'geschoonde' lijst en dat geeft recht op een ticket naar Buonos Aires. Echter is het wel noodzakelijk dat ik mijn ranking behoud en dus nog veel toernooien ga spelen. Aangezien een toernooi al snel € 600 kost (met het vliegtuig binnen Europa), ben ik op zoek naar sponsors.

Als ik mijzelf moet omschrijven dan kan dat met een paar woorden: vrolijk, sportief, gedisciplineerd, zelfstandig, geen opgever, harde werker. Vooral het harde werken en de discipline typeren mij als topsporter. Ik moet het minder van mijn technische vaardigheden hebben, maar ik bet tot het bot gemotiveerd om ergens te komen en iets me eigen te maken!

Ik woon sinds maart vorig jaar samen met mijn broer in Almere. Daar ga ik naar school en werk ik mijn trainingen af. De studie die ik volg is Applicatieontwikkeling op het ROC Flevoland. Als het goed is studeer ik eind 2019 af. Iets langer dan een normaal traject, wat niet gek is omdat ik veel weg ben voor toernooien. Zij geven me hierin alle vrijheid gelukkig.
Trainen doe ik op verschillende plekken: bij mijn club BV Almere (die mij ook ondersteunen), Badminton Topsport Flevoland (BTF), RTC Almere en één keer per week ben ik te vinden op Papendal om te trainen met de nationale selectie.

Samen met mijn broer probeer ik de eindjes aan elkaar te breien. We wonen niet meer bij mijn ouders vanwege privé omstandigheden en waardoor ik dus veel zelf moet zien te bekostigen. Dit is niet makkelijk als jongen van 17 die én naar school toe gaat, én veel traint. Hulptrainer probeer ik ook nog te zijn in het beetje vrije tijd wat ik heb, bij de BTF en bij BC Weesp (waar ik als kleine jongen ben begonnen met badminton).

Zoals je ziet is alle hulp welkom. Elke bijdrage wordt meer dan gewaardeerd, in welke vorm dan ook. Bedankt dat je de moeite hebt genomen om mijn profiel te bekijken in ieder geval.
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
23 juni 2000
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
BV Almere
Sportresultaten:
2013: Nederlands jeugd kampioen singel onder 13 jaar
2015: Nederlands jeugd kampioen singel onder 15 jaar
2016: Nederlands jeugd kampioen singel onder 17 jaar
2017: Nederlands jeugd kampioen singel onder 17 jaar
2017: Halve finale singel u19 Slovenia junior (internationaal)
2017: Halve finale singel u19 Portuguese junior (internationaal)
2018: Halve finale singel u19 Swedish junior (internationaal)
Ambitie:
Deelname olympische spelen in 2028.
Aantal Trainingsuren:
22 uur
Facebook:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Ik heb momenteel maar één droom en dat is deelnemen aan de Jeugd...

Afgerond
28%
Gehaald
€425,00
opgehaald
0
dagen over

Nu ik mij voor de Olympische Jeugd Spelen heb gekwalificeerd breekt er...

Succesvol
100%
Gehaald
€350,00
opgehaald
0
dagen over