Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Donna Jansen

Discipline:
Tennis
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Zoals jullie kunnen zien, ben ik Donna en heb mijn passie gevonden in het rolstoeltennis. Ik ben begonnen met valide tennis als 8 jarige en heb het altijd een enorm leuke sport gevonden. Door mijn handicap (aangeboren heupluxatie en dysplasie) moest ik hiermee stoppen: ik kon het gewoonweg niet meer zonder pijn en ellende. Dit deed mij veel verdriet! Na een aantal operaties en revalidatieperioden, zocht ik weer een sport, maar dan in een rolstoel. Zodoende ben ik in oktober 2015 in aanraking gekomen met rolstoeltennis, wat overigens niet liefde op het eerste gezicht was! Al snel bleek dat hierin best goed was en zocht na een jaar een echte rolstoeltennistrainer. Die heb ik gevonden in de oud-bondscoach Marc Kalkman. Ik train bij hem nu gemiddeld 7 uur per week en sinds september 2017 ook 2 dagen per week bij de KNLTB. Hiernaast train ik bij mijn sportschool Mpoint in Spijkenisse nog 3-4 keer per week. Dit heeft geresulteerd in plek 40 op de wereldranglijst, en dat in 8 maanden internationale toernooien spelen! Ik word gelukkig van mezelf continue verbeteren in rolstoeltennis. Als je van sporten gelukkig (weerbaar, zelfstandig en sterk) wordt en de resultaten zijn goed, dan krijg je de drang om nog beter te worden! Mijn doel is dan ook mijzelf te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokio in 2020. Ik doe hier dan ook alles voor! Ik rij per week zo’n 900 km naar mijn trainingen en toernooien. Deze autokosten lopen erg op. Alle entry fees van de internationale toernooien zijn gemiddeld 350-400 Euro. U begrijpt dat de weg van hier (en nu) naar Tokio een vrij kostbare is, vandaar mijn oproep voor steun. Het Talentboek is een prachtig en betrouwbaar platform voor mij en andere talenten om een crowdfunding te plaatsen. Alle donaties zijn dan ook 100% voor het talent!

En oh ja, naast alle tijd die ik in mijn sport steek, studeer ik ook nog HBO Rechten. Dit doe ik via thuisstudie, dat combineert het beste met mijn passie.

Ik hoop op steun en support om mijn route naar Tokio te kunnen afmaken. Ik nodig u uit om deelgenoot te worden van mijn Paralympische “droom”!
Geslacht:
Vrouw
Geboortedatum:
14 mrt 1998
Aangepast sporter:
​ Ja
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
LTC Spijkenisse
Sportresultaten:
Beste ranking (tot nu toe) is 6e van Nederland en 40e van de wereld! On my way to... the very best I can be!
Ambitie:
Deelname aan de Paralympische Spelen in Tokio in 2020 en daarna Parijs in 2024! Daarnaast alle Grand Slams spelen!
Aantal Trainingsuren:
24
Website: Facebook: Twitter: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Om mijn doel, Paralympische Spelen in Tokio 2020, te behalen, is veel...

Afgerond
16%
Gehaald
€780,00
opgehaald
0
dagen over