Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Niels Broekhuizen

Discipline:
Zeilen
Provincie:
Overijssel
Over mij:
Start:
Opgroeiend aan de IJssel in Kampen waar mijn ouders een eigen watersport winkel hebben. Was de schakel naar het zeilen snel gemaakt. Mijn vader heeft zelf vroeger veel gevaren, maar door restricties vanuit geloof en financiën heeft hij zelf nooit de kans gehad om de wereldtop te halen. Later toen mijn moeder in beeld kwam waren ze vaak gezamenlijk op het water te vinden. Naast dat ik de passie met mijn ouders deelde ben ik eigenlijk echt aangestoken door mijn zus. Ik weet dat ik vaak mee ging naar haar wedstrijden en vooral hoopte dat ze snel terugkwam zodat ik zelf nog een rondje kon maken. Eerst deelden wij een boot maar al snel allebei een eigen. Met de achter deur halfopen en bij elkaar gehouden met een lijntje zijn we hele weekenden/weken met het gezin op pad geweest. Al snel werd onze inzet beloond en moesten we onze concurrentie opzoeken tijdens de landelijke wedstrijden.

Optimist jeugd:
Op mijn 12e kwam ik in de nationale ploeg terecht. Na een aantal jaren hard trainen begon ik de Nederlandse evenementen te domineren. Dit maakte het racen in Nederland minder leuk en daardoor vond ik op mijn 14e het zeilen in de optimist niet meer leuk en merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.

Laser tijdperk:
Een nieuwe boot en vol energie stapte ik in 2010 over naar de laser 4.7. Dit is de olympische 1 persoons mannen/vrouwen boot alleen met een kleiner zeiltje en een kortere mast. Het zeilen bleef vooruitgaan en ik merkte dat ik het vooral op internationaal niveau steeds beter mee kon doen. In 2011 ging ik over naar de laser radiaal(olympische set voor vrouwen) en daar heb ik vooraan leren racen op internationaal niveau. Met als hoogtepunt een 3e plaats op het Jeugd EK onder 19 in 2013. Na dit evenement was het tijd om over te stappen naar de senioren mannen in de laser standaard klasse.

Olympische droom:
In 2015 heb ik naast mijn eigen programma meegelopen met Marit Bouwmeester. Ik werd ingehuurd om haar sneller te maken en haar te pushen in de trainingen. Een supergave ervaring voor mij om te kijken wat erbij komt kijken om het allerbeste uit je zelf te halen. Hoeveel uur per dag je moet trainen om de beste te zijn, en hoeveel je op details kan werken. Na een half jaar concessies te doen in mijn eigen programma om deze ervaringen mee te pikken voordat ik mijn eigen campagne mag gaan leiden heb ik er na de zomer van 2015 voor gekozen om vol te focussen op mijn eigen olympische ambities. Rutger van Schaardenburg(OS 2008, 2012, 2016) zag dit en amper een half jaar later nadat ik Marit aan het helpen was, zat ik weer in Rio op het Olympische water. Nu om Rutger te helpen in zijn laatste voorbereiding richting de Spelen. Heel gaaf omdat elke jongen die daar rondvoer op zijn piek qua fitheid, scherpte en snelheid rondvoer. Met deze enorme hoeveelheid aan ervaringen in de tas ben ik na 2016 mijn eigen plan gaan schrijven hoe ik de wereld top kan gaan halen en kan gaan domineren. Nu anno 2019 sta ik er goed voor. Alles voor dit ene grote doel Nederland te mogen vertegenwoordigen en een medaille te behalen tijdens de Olympische Spelen van Tokyo 2020 in de laser klasse.
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Internationaal
Sportclub:
Admiraal van Kinsbergen
Sportresultaten:
Europees kampioen onder 21 jaar Laser 2015
4 maal Nederlands kampioen
5e Red Bull Foiling Generation World Finals 2016
3e JEK 2013
Ambitie:
Medaille Olympische Spelen
Aantal Trainingsuren:
20 uur in de week.
Facebook: Instagram:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Aankomende zomer is het WK Laser in Sakaiminato Japan. Mijn doel is om...

Afgerond
9%
Gehaald
€425,00
opgehaald
0
dagen over