Jouw Talentboek!

Basis informatie
Discipline:
Basketball
Provincie:
Zuid-Holland
Jouw Profiel informatie
Over mij:
Mijn naam is Arie Twigt, ik ben 18 jaar en ik speel rolstoelbasketbal. Sinds september 2017 verblijf ik doordeweeks op het CTO Papendal in Arnhem, daar train ik 2x per dag (zo'n 20 uur per week) en ga ik tussendoor naar school (vmbo 't Venster). Ik vind het heerlijk om te sporten en kan me dan ook geen leven zonder rolstoelbasketbal meer voorstellen.
Geslacht:
Man
Aangepast sporter:
​ Ja
(sport)Status:
Nationaal
Sportclub:
Only Friends Amsterdam (eredivisie) en Nederlands team
Sportresultaten:
Sinds september 2015 speel ik bij Only Friends Amsterdam (eredivisie), dit jaar hebben wij voor de derde keer op rij de Bekerfinale gewonnen! De titel om het Landskampioenschap is dit jaar nog niet gespeeld, maar de vorige drie jaren waren wij Landskampioen!
Sinds 1-1-2015 train ik mee met het Nederlands Team (U22) en vanaf eind februari 2017 train ik ook mee met het Nederlands Herenteam. Met dit team ben ik mee geweest naar het EK in Tenerife 2017, het WK in Hamburg 2018 en hoop ik dit jaar mee te gaan naar het EK in Polen.
Ambitie:
Met het Nederlands herenteam zijn wij met de voorbereidingen bezig voor het EK 2019, dat wordt dit jaar gehouden in Polen, als wij bij de eerste 4 eindigen zijn we verzekerd van een plek op de Paralympische spelen in Tokyo 2020!
Aantal Trainingsuren:
22 uur
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


In augustus 2017 wil ik graag op het CTO Papendal in Arnhem gaan wonen....

Afgerond
54%
Gehaald
€8.155,00
opgehaald
0
dagen over
Afgerond
1%
Gehaald
€75,00
opgehaald
0
dagen over