Anouk van Leeuwen

Discipline:
Roeien
Provincie:
Zuid-Holland
Over mij:
Hoi! Ik ben Anouk en ik ben 21 jaar oud. Met zeilen ben ik als kind in contact gekomen met watersporten maar op mijn zestiende heb ik de overstap gemaakt naar het roeien. Wat begon met een paar keer per week voor de fun liep al snel uit de hand en een jaar later was ik elke dag aan het trainen. Toen ik Luchtvaart- en Ruimtevaart ging studeren in Delft ben ik lid geworden bij Proteus-Eretes waar ik het trainen nog serieuzer heb aangepakt. Inmiddels train ik vaak tien keer in de week, het kost veel tijd en is af en toe vermoeiend, maar ik vind het een fijne afleiding naast mijn studie en het streven naar perfectie geeft mij voldoening en drijft mij om elke training weer het beste uit mijzelf te halen!
Geslacht:
Vrouw
Geboortedatum:
24 nov 1996
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
DSR Proteus-Eretes
Sportresultaten:
2016: 2e plek Aegon developmentklassement in de lichte dames dubbeltwee
2017: 7e op het NK roeien in de lichte dames skiff
2017: winnaar Aegon developmentklassement in de lichte dames dubbeltwee
2017: 5e op de European University Rowing Championships in de lichte dames dubbeltwee
2018: 10e op het NK roeien in de lichte dames skiff
Ambitie:
Voor aankomende zomer (2018) heb ik mij in de lichte dames dubbeltwee geplaatst voor het FISU WK roeien in Shanghai. Mijn ambitie op korte termijn is om hier zo goed mogelijk te presteren en op het podium te komen.
Voor komende jaren wil ik zoveel mogelijk stappen zetten. Komende jaren wil ik graag naar Henley en daar goed meevaren in het veld en een doel is natuurlijk het starten van een World Cup of WK.
Aantal Trainingsuren:
15
Facebook:
Unable to load tooltip content.