Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Dennis van Beesten

Discipline:
Sambo
Provincie:
Flevoland
Over mij:
Hallo allemaal, mijn naam is Dennis van Beesten en ben 22 jaar. Ik beoefen de sporten sambo en judo. Ik judo al vanaf mijn 5e. Het sportcentrum waarbij ik trainde was als eerste actief in Nederland met de sport sambo. Zodoende ben ik ook aan deze mooie sport begonnen welke simpel zou kunnen omschrijven als een combinatie van judo en worstelen. Sinds eind 2018 heeft sambo een voorlopige erkenning van het Internationaal Olympisch Comité gekregen. Dit brengt ons een stap dichter bij het uitkomen op de Olympische Spelen.

Vanaf 2012 wordt hierin actief lesgegeven en ben ik hier ook aan begonnen. In 2013 heb ik voor het eerst deelgenomen aan een toernooi, en een 2e plaats behaald.. Jaarlijks organiseren we een groot internationaal toernooi in Dalfsen, welke nog steeds groeit. Hier heb ik meerdere malen aan deelgenomen met telkens podium plaatsen. In 2014 en 2015 heb ik deelgenomen aan het op open NK, waarbij dus ook buitenlanders werden toegelaten vanwege het kleine gestalte van de sport in Nederland. In beide jaargangen was ik in mijn eigen categorie de beste Nederlander. Vanaf 2016 hebben we een gesloten NK, helaas heb ik vanwege blessures en andere omstandigheden pas in 2018 weer mee kunnen doen met een 2e plaats als resultaat.
Op het NK in januari 2019 ben ik in mijn eigen klasse, senioren -82kg kampioen geworden, tevens heb ik bij de senioren -90kg een 3e plek behaald.

In 2013 heb ik in Duitsland aan een toernooi deelgenomen waarbij ik kampioen ben geworden.
In 2016 en 2017 heb ik in Parijs aan de grand prix, een toernooi wat internationaal op de agenda staat, deelgenomen, met respectievelijk een 3e en 5e plek als resultaat. Dit toernooi heeft sinds 2018 de creditatie van een B toernooi op de internatione agenda. Dit geeft dus aan dat het niveau hier behoorlijk hoog is.

Sinds het voorjaar 2018 ben ik weer actiever in de sport en training en nu ik de mogelijkheden weer heb om me toe te wijden aan de sport wil ik me weer laten gelden op de mat. Hier kan ik alleen wel wat financiële steun voor gebruiken, dit zodat ik onder andere onze maandelijkse kernploegtrainingen, die in Papendal worden gehouden en diverse trainingskampen kan bezoeken.

Zo staat eind er voor mij eind februari een toernooi in Folkstone, Engeland op de agenda, eind maart een internationaal toernooi wat in Dalfsen, Nederland, gehouden word. Dan gaan we eind mei naar Parijs, Frankrijk en ik hoop de week voor Parijs op het EK uit te mogen komen welke dit jaar gehouden word in Gijón, Spanje.

Dit alles kost natuurlijk de nodige centen, en dit wordt bekostigd door de sporters zelf. De Sambo Bond in Nederland is nog groeiende en heeft nog niet de financiële daadkracht om de sporters hierin te ondersteunen.
Vandaar dat ik uw hulp goed kan gebruiken om deze reizen en verblijven te bekostigen. Alle kleine beetjes helpen!
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
14 aug 1996
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
NTC
(sport)Status:
Internationaal
Sportclub:
Shoganai / Sambo team Flevoland / Sambo Bond Nederland
Sportresultaten:
2014 Nederlands kampioen (junioren -74) en 3e (senioren -74)
2015 Nederlands kampioen (junioren -74) en 3e (senioren -74)
2018 NK 2e plaats (senioren -82)
2019 Nederlands kampioen (senioren -82)
2016 Grand Prix de Paris 3e (senioren-82)
2017 Grand Prix de Paris 5e (senioren-82)
2013 Dutch open 2e (jeugd)
2015 Dutch open 2e (Junioren)
2013 Kampioen Hanzepokal Lüneburg (junioren)

Senioren is 21+
Junioren is 18/19/20 jaar
Jeugd is 16/17 jaar
Ambitie:
Zoals eerder genoemd staan er in de komende maanden een paar grote (internationale) toernooien voor mij op het programma, en ik hoop door de Nederlandse Sambo Bond geselecteerd te worden voor het EK. Ik wil de komende jaren mij verder door ontwikkelen en jaarlijks naar het EK en WK gaan. Hopelijk ligt er in de toekomst op een eindtoernooi een mooie medaille op mij te wachten. Op de B toernooien hoop ik stiekem een keer het kampioenschap te kunnen bemachtigen. Met een mooie 3e plek in Parijs 2016 heb ik al laten zien op niveau mee te kunnen bij de senioren in mijn laatste jaar als junior.
Aantal Trainingsuren:
6
Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Halverwege mei 2019 wordt in Spanje het EK Sambo georganiseerd. Ik hoop...

Afgerond
0%
Gehaald
€0,00
opgehaald
0
dagen over