Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Milo Balk

Sportdiscipline:
Schaatsen - Langebaanschaatsen
Provincie:
Utrecht
Over mij:
Mijn naam is Milo Balk ik ben 19 jaar oud en woon in Woerden. Al vanaf mijn jeugd, doe ik aan de mooiste sport die er is: het langebaanschaatsen. Ooit ben ik begonnen op natuurijs nabijgelegen mijn woonplaats. Mijn ouders zagen dat ik hier veel plezier in had. Via de club SHV-Woerden ben ik doorgestroomd naar verschillende selecties.

Aankomend seizoen wordt mijn derde seizoen bij het RTC-Midden in Utrecht waar ik mij heb weten te ontwikkelen als de schaatser die ik nu ben. Mijn specialiteit is de middellange afstand: de 1500 meter. Ik hoop hier het komende seizoen het meest op te verbeteren en mij ook te plaatsen op de zogenoemde selectiewedstrijden en Hollandcups.

Bij het sporten op dit niveau gaat het er om je grens te leren kennen. Ik merk dat ik deze nog niet heb gevonden en mij elke training of wedstrijd steeds weer verbeter op bepaalde dingen. Schaatsen is zowel fysiek als mentaal een erg zware sport, het vergt dus veel tijd om progressie te maken en veel discipline om je daadwerkelijk te verbeteren. Door het vele trainen heb ik weinig tijd over.

Het schaatsen combineer ik met de opleiding, Sport & Bewegen. Hierbij heb ik al verschillende diplomas weten te halen zoals: Fitnesstrainer en Sportmassage. Inmiddels werk ik als Instructeur in de sportschool en ga ik komend jaar mijn Personal Trainer diploma halen.

Een nadeel van schaatsen is dat het geen goedkope sport is. Je moet al gauw denken aan duizenden euro's, per jaar, om het materiaal, voeding, sport en/of fitheidstesten en abonnementen te kunnen betalen. Op dit moment staan mijn ouders mij nog terzijde wat betreft het betalen van al deze kosten. Echter zijn deze kosten zo hoog dat dat ten koste gaat van andere dingen.

Volg mij op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven van mijn sportcarrière.
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
24 okt 1998
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
RTC-Midden
Sportresultaten:
Deelname aan:
NK Junioren B Sprint 2015
NK Junioren B Sprint 2016
NK Afstanden Junioren B 2016 (500m - 1000m - Mass-start)
NK Lange Afstanden Junioren A 3km 2018
NK Allround en Afstanden Junioren A 2018
Ambitie:
Mijn grens in topsport weten te halen.
Aantal Trainingsuren:
20
Facebook: Instagram: Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Voor het seizoen 2018-2019 heb ik een aantal financiële bijdragen...

Afgerond
37%
Gehaald
€735,00
opgehaald
0
dagen over