Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Tony Boon

Sportdiscipline:
Wielrennen - Baanwielrennen
Provincie:
Noord-Holland
Over mij:
Hey daar! Ik ben Tony, ben 16 jaar oud en zit momenteel in 5VWO. Als sport doe ik baanwielrennen, hier is echter veel aan vooraf gegaan. Taekwon-do, schaatsen, wegwielrennen, ik heb van alles wel wat gedaan, maar sommige sporten hadden natuurlijk wat meer succes dan de anderen.
Mijn topsportmentaliteit ontstond toen ik voornamelijk schaatser was, vlak nadat mijn vader overleed. Deze gebeurtenis maakte alles heel zwaar voor me, ik wilde alleen maar trainen en voor de rest lag ik het liefste gewoon in bed, zolang ik maar niet met mensen hoefde te praten, want ik wilde niet praten.
Om als schaatser in de grotere selecties te komen, moet je redelijk kunnen allrounden, hierdoor ben ik gaan wielrennen, want eigenljk kon ik alleen maar sprinten. Ook wilde ik mijn vader een laatste eer bewijzen, want er gaat elk jaar een criterium rondom mijn huis die ik al wilde rijden sinds ik nog zijwieltjes had. Toen het eindelijk zover was werd ik 2e door de massasprint te winnen, helaas was dit ook meteen mijn piek als wegwielrenner, want toen de koersen langer, sneller, en zwaarder werden was het voor mij wel klaar. Ik klopte iedereen in een sprint, maar om tot een sprint te komen moet je wel eerst het peloton bijhouden, wat helaas bij mij niet ging. De trainer bij DTS zag dit al heel snel in, voordat überhaupt duidelijk werd dat ik beter een andere sport kon zoeken, had hij me al verwezen naar de baan. Na wat tegenstribbelen heb ik het uiteindelijk toch een kans gegeven, dit pakte redelijk goed uit, ik heb namelijk al de eerste top-10 positie in een internationaal toernooi kunnen noteren, terwijl mijn concurrentie met materiaal rondreed wat vele duizenden euro's duurder was dan mijn stalen fietsje. Voor mij is dit echter een motivatie! Ik ben sinds deze wedstrijd elke training alles gaan geven om op het NK in december naar het podium te mogen. Maar natuurlijk wil ik het NK niet als eindbestemming hebben. Het is mijn uit de hand gelopen jongensdroom om Nederland te mogen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs en Los Angeles, met als kers op de taart: In de buurt komen van mijn idool, Sir Chris Hoy.
Voor deze route heb ik echter wel hulp nodig! Door het overlijden van mijn vader is er niet genoeg geld om mijn sport te betalen. Het materiaal kost al super veel, en vervoerskosten voor een seizoen tikken ook al aardig aan. Dan is het ook nog zo dat ik in 2019 graag in het talententeam op Papendal wil zitten, maar ook dit kost weer geld (kamerhuur, vervoer, etc.).
Wilt u, of misschien zelfs uw bedrijf, onderdeel worden van mijn team? Dat kan door te doneren! Uiteraard zijn er ook zat dingen mogelijk als het om tegenprestaties gaat, neem hiervoor contact met mij op via social media,
Bedankt!
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
07 apr 2002
Aangepast sporter:
Nee
Olympisch Netwerk:
ON Noord Holland
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Bondsstatus
Sportclub:
ZWC-DTS
Sportresultaten:
7e NK omnium-sprint
7e Cottbuser sprintcup
2e Beat-Trackseries sprint
Regiokampioen Sprint
Ambitie:
6 olympische titels
Aantal Trainingsuren:
15
Facebook:
Instagram:
Video url:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Na vorig jaar definitief de overstap gemaakt te hebben van schaatsen naar...

Afgerond
21%
Gehaald
€627,00
opgehaald
0
dagen over