Afgerond
0 DAGEN TE GAAN

Chris Fredriks

Discipline:
Schaatsen - Langebaanschaatsen
Provincie:
Overijssel
Over mij:
Ik ben Chris Fredriks en ik kom uit Deventer. Ik schaats al zolang als ik weet. Eerst rondjes in de kamer en daarna op natuurijs en via het pupillen schaatsen nu als B-junior. Ik zit op de MAVO en dit schooljaar doe ik examen.
Het schaatsen is naast voetballen mijn grote passie. Al vanaf de pupillen draai ik mee in de top van Nederland. Ik ben begonnen met schaatsen bij de Deventer IJsclub, waarna ik enkele jaren geleden ben doorgestroomd naar de baanselectie Deventer. Het komende schaatsseizoen ben ik door mijn behaalde tijden/resultaten, met dispensatie, opgenomen in het RTC-Oost. De RTC’s (Regionaal Training Centrum) zijn bedoeld voor de beste schaatstalenten van Nederland. Onze schaatstrainingen spelen zich af in Enschede, Deventer en Heerenveen.
In het afgelopen seizoen ben ik drie keer Nederlands Kampioen geworden, allround, supersprint en kortebaan. Verder heb ik de landenwedstrijd in Berlijn gewonnen en was ik voor de derde keer winnaar van de Vikingrace in Heerenveen, ook wel het officieuze Europees Kampioenschap per leeftijdsklasse.
Ik hoop dit seizoen weer een rol van betekenis te kunnen spelen in mijn leeftijdscategorie. Vergeleken met vorig seizoen is de intensiteit van de trainingen weer een stapje hoger en ik voel dat ik weer een stuk sterker ben geworden. Mijn uiteindelijke doel is om mee te doen aan de Olympische Spelen en daar kampioen te worden. Ik heb altijd gezegd “ik wil in de boeken terecht komen”.
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
13 juni 2003
Aangepast sporter:
Nee
RTC-CTO-NTC:
RTC
(sport)Status:
Belofte
Sportclub:
Deventer IJsclub
Sportresultaten:
Nederlands Kampioen Allround, junioren C, (2017/2018)
Nederlands Kampioen Supersprint, junioren C, (2017/2018)
Nederlands Kampioen Kortebaan, junioren C, (2017/2018)
1e Landenwedstrijd Duitsland-Noorwegen-Nederland, junioren C, (2017/2018)
1e Vikingrace, junioren C, (2017/2018)
Ambitie:
Ik wil een professioneel schaatser worden en GOUD winnen op de Olympische Spelen
Aantal Trainingsuren:
12
Website:
Unable to load tooltip content.
Mijn Donatiedoel


Om op topsport niveau te kunnen trainen en wedstrijden te rijden kom ik...

Afgerond
0%
Gehaald
€0,00
opgehaald
0
dagen over